Cum să aleg culoarea potrivită pentru locuință?

Decorarea locuințelor presupune costuri ridicate, pe care nu întotdeauna le putem aloca din bugetul familiei, dar în acest caz putem să recurgem la metode care presupun cheltuieli reduse. Una dintre acestea ar fi utilizarea culorilor în decorarea pereților, culorile fiind cele care vor influența emoțiile și starea de spirit ulterioară. Destinația încăperilor trebuie să fie un detaliu important la alegerea paletei, culorile și starea de spirit sunt într-o strânsă legătură, iar combinația dintre ele pot transforma un spațiu în întregime.

Culori perfecte, pentru fiecare încăpere din locuința ta

Chiar dacă ești adeptul minimalismului, te poți juca cu o paletă variată de culori pentru a crea designul perfect pentru fiecare încăpere în parte. Iată câteva idei pe care le poți utiliza, astfel ca locuința ta să devină o oază de liniște și să-i impresioneze pe toți cei care îți vor călca pragul.

Pasteluri și culori calde – crem, bej, oranj

Foarte potrivite pentru casele întunecoase, ele dau senzația de amplificare a spațiului, iar încăperile vor fi extrem de ușor de decorat ulterior. Tonurile calde, pastelate, nuanțele de bej și crem, vor inspira calmul și se potrivesc oricărui stil decorativ. Spațiile în tonuri calde pot oferi încăperilor un aer distins și sunt indicate pentru oricare dintre stilurile decorative preferate. Sunt culori ușor de asortat cu orice tip de mobilier, sau obiecte decorative, astfel că sunt indicate pentru toate încăperile, indiferent de destinație. Contrastele pot fi create prin utilizarea unor obiecte de decor în culori marcante, care pot fi ușor înlocuite și vor modifica astfel designul, pentru diversificare. O metodă simplă și accesibilă, care poate fi o soluție la îndemâna oricui.

 

Roșu, verde, albastru

Culori puternice, care într-o casă de dimensiuni reduse pot da senzația de micșorare a spațiului. Este recomandată folosirea unei culori puternice pe o suprafață restrânsă, de exemplu pe un singur perete, pentru a realiza un contrast plăcut. Aceste culori sunt mai dificil de asortat cu piesele de design și cu mobilierul, de aceea este important să avem un plan bine stabilit, înainte de a alege nuanța pe care o dorim pentru decor. În acest caz, se recomandă utilizarea unui număr redus de obiecte pentru decor, preferabil în culori neutre, pentru a se evita supraîncărcarea spațiului. 

 

Finisajele metalice și tencuielile decorative

Disponibile într-o gamă foarte diversificată de nuanțe și culori, creează efecte vizuale exclusiviste, prin jocul de lumini și se recomandă pentru un design de interior nonconformist, elegant și modern. Din aceeași categorie, vopselele decorative pe bază de var sau argilă dau un aspect natural pereților, oferind eleganță oricărui spațiu interior. Prin utilizarea unor vopseluri minerale de la Novacolor și a tencuielilor decorative se obțin finisaje de calitate superioară, oferind un decor elegant pentru spațiile interioare. Pentru a crea contraste, pot fi utilizate pentru toate încăperile din locuință , dau o notă elegantă și creează un decor unic prin simpla lor aplicare.

Încearcă să creezi un spațiu confortabil și primitor, să transformi încăperile într-un refugiu personal, în oaza ta de liniște, utilizând jocul culorilor preferate în favoarea ta!

Sursa foto: Pexels.com

Parteneri