AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să alegi cea mai bună sursă de încălzire care să se potrivească casei tale

    Toamna începe să își facă simțită prezența, iar temperaturile încep să scadă, de aceea ar fi recomandat să îți pui la punct sistemul de încălzire al casei tale. Înainte de a face o alegere, ia în calcul suprafața locuinței tale și gândește-te la tipul de combustibil pe care urmează să îl folosești. Mai jos vei găsi o listă cu câteva variante de încălzire pe care le poți găsi în prezent pe piață.

       Iată cele 5 sisteme de încălzire din care poți alege!

  1.   Centrală termică pe lemne

Dacă stai la casă și nu ești racordat la rețeaua de gaze te-ai putea orienta pentru o centrală pe lemne. Această variantă este una populară, însă o problema care poate interveni este prețul lemnului, care poate fi destul de ridicat. De asemenea, o astfel de centrală necesită curățare în mod constant. Trebuie să iei în calcul și pregătirea unui spațiu în care să depozitezi lemnul pentru ca acesta să rămână uscat.

  1.   Centrală termică pe gaz

Acest gen de încălzire este cel mai popular, deoarece costul de investiție este unul rezonabil. Dacă îți dorești să optezi pentru acest sistem, pe roinstalatii.ro găsești centralele termice pe gaz într-o varietate de modele, pe care le poți achiziționa online. Înainte de a începe demersurile pentru instalarea unei astfel de centrale asigură-te că respecți reglementările locale legate de instalare și sursa de încălzire aleasă.

  1.   Centrală termică electrică

Acest gen de centrală este recomandată pentru casele de vacanță sau acelea care nu sunt locuite în permanență. La acest sistem, costul de instalare este mai mic decât la o centrală pe gaz, dar prețul energiei electrice este mult mai mare decât cel al gazului. Ar putea fi potrivită pentru suprafețe locuibile mici, pentru persoanele care nu consumă multă apă caldă și în zonele în care gazul și lemnul nu sunt rentabile.

  1.   Încălzire prin pardoseală

O variantă eficientă de încălzire apărută destul de recent este încălzirea prin pardoseală. Chiar dacă este destul de costisitor, acest sistem își amortizează investiția în timp, deoarece are o medie de viață de până la 50 de ani. Prin această metodă de încălzire ai parte de confort, casa se încălzește foarte rapid, iar aspectul inestetic al caloriferelor și al centralei dispare.

  1.   Panouri solare

O variantă ecologică de încălzire ar putea fi reprezentată de panourile solare, care transformă energia solară în energie electrică sau termică. Acest sistem necesită o investiție destul de mare, însă aceasta se poate amortiza în timp sau poate fi subvenționată de către stat. Sistemul este ecologic, rentabil și ajută semnificativ la reducerea costurilor de energie electrică. Pe lângă faptul că această energie este inepuizabilă, panourile solare vor crește valoarea proprietății tale.

 

Înainte de a lua orice decizie, fă-ți un plan, stabilește un buget și analizează nevoile tale. Indiferent de ce sistem de încălzire alegi, nu uita să analizezi suprafața pe care o ai de încălzit pentru a avea rezultatele pe care ți le dorești. Poți să te consulți cu un specialist pentru a alege cea mai bună variantă, care să ți se potrivească și care să te ajute să ai niște cheltuieli reduse.

Sursă foto: pexels.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!