• Home
  • Articole sponsorizate
  • Cum să călătorești în siguranță cu mașina în străinătate sau în România? Iată câteva sfaturi!

Cum să călătorești în siguranță cu mașina în străinătate sau în România? Iată câteva sfaturi!

Cum sa calatoresti in siguranta cu masina in strainatate sau in Romania Iata cateva sfaturi

Pandemia a adus multe schimbări în viața de zi cu zi a fiecăruia, unele pentru care nu toată lumea era pregătită. Pe lângă munca de acasă, mulți au trebuit să renunțe la vizite și la destinațiile de vacanță. Nu toți, însă, căci au fost câțiva care au încercat să găsească o soluție de compromis. Așa s-au îndreptat cei mai mulți spre călătoriile cu mașina proprie. Atenție, însă: dacă și tu te numeri printre aceștia, sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le ai în vedere când îți planifici excursia.

Iată câteva sfaturi pentru o călătorie fără probleme pe timp de pandemie!

Verifică destinația!

În contextul actual, nu mai poți călători chiar peste tot, căci unele țări și-au închis granițele, în timp ce altele te obligă să intri în izolare două săptămâni odată ajuns acolo. Sunt câteva care îți cer chiar să prezinți un test negativ făcut în prealabil, dacă vrei să te bucuri de o ședere pe meleagurile lor. Așadar, condițiile de primire trebuie verificate cu mult înainte de plecare.

Dacă te hotărăști, însă, să îți faci concediul pe meleaguri românești, atunci o informare asupra orașului în care vrei să mergi este recomandată. Numărul de cazuri, rata de infectare, dotarea spitalului sunt doar câteva lucruri care îți pot forma o părere corectă despre locul unde vrei să mergi.

Pregătește-te pentru neprevăzut!

În special în cazul unei călătorii cu mașina, sunt multe variabile care pot apărea. Pentru a te bucura de o vacanță fără incidente nefericite, este bine să iei în calcul dinainte orice lucru care poate merge prost. De aceea, trebuie să iei neapărat în considerare o asigurare CASCO.

Ea garantează pentru situații precum avariile parțiale sau totale, ca ciocnirile, derapările la care ești predispus în zona de munte, răsturnări și multe altele. Tot ea te ajută și în caz de furt total sau parțial, al vreunei componente sau în caz de vandalism și pagube produse nu numai de oameni, ci și de animalele sălbatice. Mai mult, folosind acest calculator CASCO de la Gothaer, poți face o estimare cu privire la suma de bani ce trebuie plătită chiar de la tine din casă, fără să fii nevoit să te deplasezi prin aglomerări de persoane și să te expui în plus!

Fii echipat corespunzător!

După ce mașina este gata de drum, complet asigurată și echipată, trebuie să te ocupi acum și de tine! Nu uita să împachetezi și câteva medicamente pentru situații de urgență. Dar asigură-te, în mod special, că ai împachetat masca de protecție. În mașină nu ai nevoie de ea, dar odată ajuns la destinație, cu siguranță nu vei sta doar în camera de hotel. Pune în bagaj mai multe măști de protecție, mănuși și nu uita nici de dezinfectant. Ascunde și un săpun printre hainele din geamantan, căci nu știi niciodată exact ce te așteaptă și este foarte important să ai unul cu tine, într-un caz de forță majoră în care cei de la hotel nu îl asigură.

Acum ești pregătit pentru călătorie. Tot ceea ce îți mai rămâne să faci sunt bagajele, așa că treci la treabă! În față ți se întinde mult doritul drum către relaxare, de care oricine are nevoie după această lungă perioadă încărcată de stres! Așa că bucură-te de vacanță, o meriți!

Foto: Unsplash.com   

Parteneri