AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să facilitezi pregătirea pentru examenele de limbă engleză

Examenele sunt un moment stresant, mai ales dacă te simți nepregătit. În caz că ești în pragul examenelor la limba străină îți recomandăm să alegi cursuri de perfecționare, de exemplu cursuri de engleză în Iași sau în orașul în care te afli.

Înainte să începi pregătirea pentru examen, află pe care informație va fi bazat examenul, și dacă este examen pentru un semestru sau este mai complex.

Alte sfaturi de care trebuie să ții cont, găsești mai jos:

 • Mergi la consultații cu profesorul și concretizează care este materialul potrivit pentru pregătire. Deobicei, cu câteva zile de examene, profesorul face o retrospectivă a subiectelor. Consultațiile din ultimele zile, te vor ajuta să repeți eficient materialul.
 • Citește-ți notițele făcute la curs. Evidențiază informația importantă. Un sfat util ar fi să ții cont de aspectele pe care le menționează profesorul și să citești printre rânduri. De obicei, anume aceste întrebări vor fi la examen.
 • Compară materialele pe care le ai tu cu materialele pe care le au colegii tăi.
 • Citește de câteva ori o informație pentru a-ți dezvolta memoria vizuală. Fă-ți notițe la fiecare lecție și extrage esențialul din ceea ce se predă.
 • Pentru a simplifica procesul de învățare creează un ghid pentru studiu. Selectează cuvinte cheie, personalități, ani, evenimente și notează-le pe foi. Atunci când scrii informația se memorează de două ori mai bine.
 • Încearcă să creezi relații de cauzalitatea între informațiile pe care le citești. Imaginează-ți ceea ce citești pentru a avea propriul exemplu asupra situației. De asemenea, include cât mai multe exemple personale și asocieri pentru a se întipări mai bine informația.
 • Nu poți studia fără un orar. Trebuie să aloci mai multe ore din zi pentru a studia. De asemenea, trebuie să atribui diferite tactici de studiu, pentru diferite ore ale zilei. Programul pe care îl creezi se bazează pe mai mulți factori. De exemplu, atribuie mai mult timp lecțiilor practice dimineața. Scrie notițe, creează exemple și citește informație nouă atunci când ești odihnit.

Dacă ești în pragul unui examen mai complicat, cu probă scrisă și oral, trebuie să ții cont de mai multe aspecte:

 • Scrie eseuri. Testează-ți abilitățile de scriere și corectează eventualele greșeli pe care le-ai comis.
 • Dacă ai de citit ceva, citește informația din timp și analizează. Există cărți sau romane specifice pe care vei fi testat. Astfel, este necesar să înțelegi bine conținutul cărții și mesajul Analizați evoluția personajelor și linia subiectului.
 • Atât pentru literatură, cât și pentru eseuri, nu uita de notițele făcute din clasă. Recomandabil ar fi să-ți faci singur rezumate și să începi studiul cu mult timp înainte de testare.
 • Fă cât mai multe teste de pregătire. În acest fel, te adaptezi la formatul de întrebare al examenului. Repetă consecvent materia și analizează cum evoluezi în studierea acesteia.
 • Odihnește-te bine înainte de un examen. Studiază mult, dar nu exagera. Prea mult stres îți va afecta performanța și nu vei putea înțelege suficient de bine temele.
 • Pare straniu, dar redu socializarea cu câteva zile înainte de examen. Socializarea și gălăgia îți distrag atenția de la învățat sau chiar poți uita ceea ce ai memorat până atunci.
Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!