Cum sa fotografiati animalul de companie

Fotografie oferita de Dreamstime

Animalele de companie sunt cu adevarat mici bucurii in viata fiecaruia dintre noi. Te invata compasiunea si iubirea neconditionata, studiile spun ca reduc nivelul de anxietate si depresie, te ajuta sa construiesti relatii puternice si stabile, sunt nu doar o bucurie, ci si un pachet intreg de beneficii. In plus, sunt printre cei mai naivi si simpatici membri ai familiilor noastre. Si ca orice membru de familie care se respecta, animalutele de companie nu trebuie sa lipseasca din pozele sau albumele noastre foto. Iata cum puteti face fotografii minunate prietenilor necuvantatori.

Puneti-va la acelasi nivel cu ei

Distribuie prietenilor

Încercați să evitați tipul clasic de „imagine instantanee” si incercați să vizați ceva mai puțin ieșit din comun. Da, este amuzant sa surprinzi saritura catelusului tau, dar vei avea o imagine diferita daca vei cobora la nivelul lui sa ii fotografiezi boticul. Majoritatea animalelor de companie sunt mai mici decât noi, iar fotografiile făcute dintr-o poziție în picioare nu sunt de obicei interesante.

2 5

Fotografie oferita de Dreamstime

Concentrați-vă asupra ochilor

Ei spun că ochii sunt fereastra către suflet … și când privim ochii amabili ai animalelor, cred că este valabil și pentru ei. Ochii sunt primul lucru în care ne uităm, ne bazăm foarte mult pe comunicarea vizuală.

Gândiți-vă la fundal

Uneori, utilizarea unei adâncimi mici de câmp (DoF) este cel mai bun mod de a aborda o astfel de poza, pentru a elimina elementele distractive din mediul dvs. Vrei ca animalele să „sara in ochi”, iar un fundal frumos bokeh neted este perfect pentru asta. Obiectivul teleobiectiv este ideal. Dar, uneori, elementele de mediu sunt prea bune pentru a fi lăsate în afara, și ele reprezintă o parte importantă a imaginii. Dacă asa stau lucrurile, asigurați-vă că le includeti in imagine, in special daca nu distrag atentia de la prietenul necuvantator, dimpotriva, ii completeaza activitatea.

Ce ziceti de un unghi diferit?

În afară de va pune la acelasi nivel cu ei, încercați să vă gândiți la unghiuri creative. Ne place la nebunie imaginea de mai jos  – este unul dintre cele mai creative unghiuri pe care le-am văzut vreodată:

Căutați lumina

Nu vă limitați la lumina de amiază sau la blițul in interior. Puteți obține câteva imagini uimitoare în zorii zilei, sau seara, când apune soarele. Dacă faceti pozele în soarele amiezii, încercați să folosiți câteva blițuri de completare, dar luati in calcul ca flash-ul îi poate speria. Zilele înnorate pot asigura o iluminare blanda, dar e posibil sa fie nevoie de unele post-procesari suplimentare. In orice caz, nu lasati lumina sa va impiedice daca animalul este activ si pus pe joaca.

Surprindeti actiunea

Ies cele mai grozave fotografii cand animalele sunt in actiune. De fapt, acestea sunt cele mai recomandate.

 Încadrarea fotografiilor

Unele imagini vor arăta grozav cu subiectul in centrul cadrului, dar, de cele mai multe ori,  compoziția dvs. va arăta mult mai șlefuită dacă aliniați animalul spre stânga sau spre dreapta centrului.

 Multa rabdare

Fotografiatul animalelor nu este ușor și nici nu este un proces rapid. De multe ori trebuie să aștepți momentul potrivit sau, dacă animalul nu are chef, va trebui să le acordați ceva timp pana intra in joc sau se arate dispusi sa colaboreze.

 Unghi larg

Dacă aveți un obiectiv cu unghi larg, încercați-l pentru câteva fotografii distractive – uneori rezultatele sunt încântătoare.

 Realizați o mulțime de imagini

Frumusețea digitală înseamnă că putem face cât mai multe fotografii fără să pierdem filmul. Folosiți acest lucru în avantajul dvs. Cel mai mult, distrați-vă, este exact ce asteapta animalele de la dumneavoastra.

Mult noroc. 🙂