Cum să oprești overthinking-ul și să fii un vânzător de imobiliare mai bun

Pentru a fi un bun vânzător de imobiliare, ai nevoie de o adevărată rezistență . Overthinking-ul, care se bazează pe gânduri și neplăceri negative, îți poate pune piedici în atingerea obiectivelor tale. Acest lucru se datorează faptului că rumegarea sabotează anumite abilități cheie pentru conducerea propriei afaceri.

Este bine că, urmând niște conștientizări și practici de sine, este posibil să îți rupi obiceiul de a rumeni. Dar mai întâi, o atenție specială trebuie acordată buclelor de gîndire negative. Trebuie să țtii cum să le abordezi și, cel mai important, cum să nu te lași prins în ele.

În primul rând, rumegarea este un dușman al capacității tale de a gândi clar și de a rezolva problemele. Potrivit cercetărilor susținute de psihologul de la Universitatea Yale, Susan Nolen-Hoeksema, rumegătorii luptă să găsească soluții la problemele ipotetice, din cauza perspectivelor lor negative.

Distribuie prietenilor

De asemenea, există problemele obișnuite, din viața cotidiana, cu care se confruntă fondatorii – cu clienții, angajații, partenerii și afacerile în general. Pentru a fi remarcat pozitiv în ziua de astăzi, trebuie înregistrată o evoluție constantă a afacerilor, De aceea, ai nevoie de o gândire rațională, limpede, pentru a-ți rezolva probleme cât eficient.

Pentru a te dezvolta în vânzarea de imobiliare, ca în aproape orice altă afacere, ai nevoie de suport. Acesta trebuie manifestat de către apropiați, familie, prieteni. El acționează psihologic și ajută la combaterea situațiilor de stres, nopșilor târzii, dorința de izolare, nevoia de destindere.

Chiar și în cazul meu, aflându-mă de peste un deceniu în joc, pot afirma că recunosc valoarea continuă a sprijinului. Mă adresez când știu că altcineva din echipa mea este mai bine calificat pentru a face față unei sarcini, când am nevoie de feedback obiectiv asupra unei idei de produs sau când trebuie să reglez o strategie.

Pe lângă acestea, stresul, asociat cu gândirea negativă cronică, poate cauza o serie de probleme de sănătate – de la funcționarea imună suprimată la risc crescut de probleme coronariene.

Întrucât rumegarea afectează în mod negativ aspectele cheie ale muncii și stării de bine ale unui vânzător de imobiliare, merită să ne gândim la modul în care să creăm bucle de gândire negativă în bud.

Înainte de toate, pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Urmărește următorii 4 pași, ce au ca scop oprirea stresului și restabilirea obiectivelor :

  1. Recunoașteți gândirea negativă

Stoparea atitudinii pesimiste începe cu conștientizarea acesteia. Dacă nu identifici o stare negativă și nu-i descoperi elementul declanșator, nu vei putea nici să o combați. Ba mai mult, cheltuirea atât de multă energie mentală în lumea ta interioară te face mai puțin proactiv în exterior.

Toată lumea se răstoarnă uneori, dar dacă te trezești obsedat de o idee sau experiență negativă, fă un pas înapoi și fii atent la ce se întâmplă în capul tău. Fii observator pentru o secundă. Încearcă să identifici conținutul gândurilor dvs. negative. Apoi, puteți lucra la abordarea lor.

  1. Comutați în modul de rezolvare a problemelor și faceți o sesiune de stabilire a obiectivelor

Se întâmplă să rumenim pe situații care nu depind de noi. Acesta este motivul pentru care este important să iei în considerare dacă poți face ceva chiar acum pentru a rezolva ce discutați.

Dacă poți, întocmește o listă punctuală de pași care să ducă la îmbunătățirea situației. Spune, de exemplu, am făcut un snafu în timpul unei prezentări. Lista mea ar include: participanții la un e-mail de clarificare, programarea timpului suplimentar pentru pregătirea pentru următoarea mea prezentare, etc.

Dacă situația te depășește acum, setează un timp pentru a te concentra mai târziu. „Este posibil să nu vă deranjeze foarte mult cand vă veți întâlni cu ea – și vă veți putea bucura de viața voastră în tot restul zilei ”, scrie Robert Leahy, director al Institutului American de Terapie Cognitivă.

  1. Depuneți efort

Nimic nu stabilește o minte hiperactivă ca unele endorfine care reduc stresul, așa că exercițiile fizice sunt una dintre cele mai bune soluții pentru rumegare. Când faci exerciții fizice, creierul se destinde, concentrându-se pe realizarea corectă a exercițiului, pe mișcările mușchilor, ceea ce lasă mental mai puțin spațiu pentru a se rumeni. Plus de asta, la sfârșitul antrenamentului te vei simți revigorat, mândru de tine, ceea ce va induce automat o stare bună.

Fie că este vorba de bicicletă, jogging, box sau yoga – faceți orice formă de exercițiu vă place. Chiar și o plimbare rapidă în timpul orei de prânz vă poate ajuta să curățați capul. Sau, în funcție de lungimea navei, puteți merge la treabă ca Jack Dorsey. CEO-ul Twitter și Square a spus că a-și face timp pentru a parcurge cei cinci kilometri pe jos pentru a lucra în fiecare zi este cea mai demnă de investiție pe care a făcut-o vreodată.

  1. Tratează-te cu o oarecare empatie

Nu fi prea dur cu tine. Recompensează-te pentru fiecare mic efort și reușita, satisfacția adusă de acesta. Fii obiectiv. Fii propriul tu sfătuitor, încercând să iei în calcul sfaturile pe car ei le-ai da unui prieten într-o situație similară.

Și amintește-ți, chiar și cei mai de succes oameni suferă dezavantaje ocazionale. Ceea ce îi definește este să nu renunțe la promisiunile făcute lor înșilor.

  1. Fă-ți timp suficient

Ce vrem să spunem prin „timp suficient”? Când ceva anume te obsedează, cel mai rău lucru pe care îl poți face este să nu stabilești limite stricte sau să nu îți rezervi un interval de timp limitat pentru gândire.

Rezervând câteva ore seara sau noaptea pentru a te concentra asupra aspectelor care te deranjează, vei împiedica gândurile respective să revină în continuu.

 

În aceste momente, forțează-te să te gândești la ideea deranjantă în mod repetat. Astfel, vei ajunge la concluzia că este inutil să îți faci griji din cauza sa. Acest pas este foarte important.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.