• Home
  • Știri
  • Cum sa te imbraci la o nunta: ghid pentru a gasi rochia perfecta

Cum sa te imbraci la o nunta: ghid pentru a gasi rochia perfecta

Una dintre cele mai mari indoieli pe care o genereaza o nunta este protocolul care trebuie urmat in ceea ce priveste imbracamintea. Acest lucru este determinat, mai presus de toate, de momentul celebrarii nuntii, ceea ce afecteaza si stilul. Si in ceea ce priveste acest lucru, apar mereu aceleasi indoieli, sa porti rochii elegante lungi sau mai bine sa optezi pentru una scurta?

Desi alegerea unei rochii de nunta depinde si de perioada anului, modelele de rochii lungi sunt adesea cele mai potrivite. A merge ca invitat la nunta este intotdeauna o bucurie. Tinuta pentru o nunta necesita, de asemenea, o anumita pregatire si este important sa alegi cele mai bune firme de rochii elegante pentru a arata bine.

Este interzis sa porti negru sau alb?

Sunt cele doua culori interzise in mod traditional pentru invitatii la nunta. Negrul, deoarece este legat de doliu si, prin urmare, nu isi are locul la o astfel sarbatoare. Alb, pentru ca este culoarea rochiilor de mireasa, astfel incat oricine participa la un eveniment intr-o rochie alba, ar putea umbri adevarata protagonista: mireasa. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, aceste stigme au disparut, mai ales in jurul culorii negru, care astazi este potrivita pentru un astfel de eveniment.

Palariile, se pot purta mereu?

Pentru a intelege ce dicteaza protocolul traditional cu referire la palarii, este suficient sa aruncam o privire la nuntile regale. Daca nunta este in timpul zilei, palaria este aproape o necesitate. La acest tip de ceremonie sunt acceptate palarii si accesorii de tot felul. Cu toate acestea, daca evenimentul are loc noaptea, este mai bine sa optezi pentru o coafura minimalista.

Rochie scurta sau lunga?

Daca exista un aspect in care protocolul traditional a fost afectat in mod special, acesta este lungimea rochiei. Astazi, faptul ca nunta este ziua sau dupa-amiaza nu mai este atat de determinant pentru a alege o rochie eleganta. Adica, daca pana acum momentul in care avea loc ceremonia dicta lungimea rochiei, de-a lungul timpului, acest factor si-a pierdut relevanta.

Este adevarat ca la o nunta de zi este, de obicei, mai frecvent sa optezi pentru o rochie scurta eleganta, la nuntile de seara, oaspetii sunt incurajati sa poarte rochii lungi.

Astfel, locul sau perioada anului influenteaza de obicei si acest aspect. Daca este o nunta la tara, poti opta pentru o rochie scurta mai casual. Cu toate acestea, daca nunta are loc pe plaja, poti opta pentru o rochie lunga de inspiratie boho.

Pot purta rochii cu paiete si sclipici?

Pana de curand, sclipiciul, paietele, tesaturile metalice si alte elemente tipice rochiilor de petrecere erau complet in afara codului vestimentar al invitatilor la nunta. Incetul cu incetul, aceste elemente au fost incorporate in aceste tipuri de tinute, devenind obisnuite printre look-urile de seara, unde sclipirile si stralucirile sunt o tendinta destul de recurenta la rochiile de seara.

Astazi, datorita defalcarii stereotipurilor si normelor traditionale, si ca o consecinta directa a angajamentului marilor designeri in ultimele lor colectii de pe podium, paietele si detaliile cu efect metalic au invadat si tinutele de zi.

Care este incaltamintea potrivita?

Incaltamintea este un alt element care are cele mai multe stigme in jurul sau. Ideea unei femei care sa participe la o nunta cu un pantof plat era ceva de neimaginat pana nu cu mult timp in urma. Din fericire, societatea a suferit o mare transformare, facand ca anumite elemente interzise pana acum sa fie acceptate pe deplin. Evolutia pe care au suferit-o pantofii cu toc este un exemplu clar in acest sens.

Este adevarat ca stiletto clasic, sandale cu toc inalt sunt inca cele mai recurente pentru un look de invitat la nunta. Dar, astazi, exista o mare varietate de pantofi fara toc (sau cu tocuri foarte mici), cu modele speciale si sofisticate, care se potrivesc perfect pentru acest tip de eveniment. De fapt, la nivel stilistic, un pantof plat poate arata foarte bine combinat cu rochii lungi, curgatoare si, in general, un aspect romantic si relaxat.

Alege rochii de nunta de pe JojoFashion.ro si cu siguranta nu vei fi dezamagita de alegerea facuta.

Parteneri