Cum și când consumăm napolitane proteice?

336370361 766018105247422 2292365040494134951 n

În România ultimilor ani, batoanele proteice au apărut ca produs alimentar pe scară largă. Acestea nu mai sunt considerate doar niște suplimente pentru sportivi. 

Dacă la începuturi, batonul proteic a fost folosit de astronauți și ulterior de sportivi, în ultimii ani, batonul proteic este consumat și de copii, el fiind recunoscut pe scară largă de toate segmentele populației. 

Într-o societate care se schimbă de la an la an, se impunea și apariția unor mijloace mai avansate de hrănire. Ca să fie și mai bine, pe lângă batoanele proteice clasice, au apărut și asa zisele snacks-uri proteice, precum napolitanele proteice.

Îndrăznim să afirmăm că napolitanele proteice au fost doar primul pas către acest gen de produse avansate de hrănire, însă ar fi necesare niște explicații, „instrucțiuni de folosire”. 

Dacă in direcția slăbirii, batoanele sunt clar concepute ca formulă si 90% din discuții în massmedia sunt pe acest subiect, considerăm oportun să detaliem puțin utilizarea batonului proteic folosit de persoanele care vor ori sa înlocuiască o masă, ori să câștige masă musculară. 

Cum și când consumăm batoane proteice?

Multe persoane nu doresc să slăbească, ci să câștige o greutate cat mai aproape de cea normală sau să acumuleze masă musculară. 

Majoritatea întrebărilor despre batonul proteic se compun din două aspecte importante: ce fel de batoane să consumăm și când ar fi momentele cele mai indicate ale zilei să facem asta. 

Daca vrem sa slăbim, carbohidrații trebuie consumați în prima parte a zilei, însă în cazul creșterii în greutate, aceștia sunt esențiali în anumite momente. 

Primul moment este masa de după somn, când corpul e golit de rezerve (folosite pe timpul somnului pentru refacere etc.), apoi masa de dinaintea antrenamentului. 

„Decât să nu mănânci nimic înainte de efort, mai bine nu te antrenezi”, spunea Peter Hensel, un multiplu campion mondial german la Bodybuilding

în cazul în care nu există timp de luat masa înainte de antrenament, recomandăm un baton proteic alături de unul cu conținut mare în carbohidrati (eventual care să conțină fulgi de cereale), pentru că altfel veți simți o acută lipsă de energie, iar mușchii nu vor da randamentul așteptat. 

Un baton proteic cu 20% proteină de înaltă calitate și care potolește și pofta de dulce este batonul „Protein Wafer”, de la Grand Protein. 

Protein Wafer este un baton proteic sub formă de napolitană cu glazură de cacao, care se regăsește în trei variante de arome: Căpșuni, Ciocolată și Prăjituri cu Vanilie 

Fiecare baton conține 20% proteină de înaltă calitate (9g de proteină), ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și completeze aportul proteic zilnic, în special pentru cei care urmează o dietă alimentară cu un conținut crescut de proteine. 

Vezi AICI mai multe detalii despre Protein Wafer, o napolitană proteică care s-a ridicat la așteptările noastre și care se pot comanda de pe cea mai mare platforma de retail din România cu un simplu click, AICI.

Valori nutriționale Protein Wafer by Grand Protein:

Nutritional information: / Valori nutriționale medii pentru:/ /100g produs / 46g (porție)
Energy/ Valoare energetică          kJ/kcal 2230 / 534 1026 / 246
Fat/ Grăsimi 30 g  14 g
of which saturates/ din care acizi grași saturați 8.8 g 4.1 g
Carbohydrate/ Carbohidrați                           45 g 21 g
  • of which sugars/ din care zaharuri
3.5 g 1.6 g
Fibers/ Fibre 3.7 g 1.7 g
Proteins/ Proteine 20 g 9.3 g
Salt / Sare                                                  0.12 g 0.05 g
*Portie medie /Average portion: 46g. Pachetul contine o singura portie / The package contains one portion.

Parteneri