Cum te ajuta chestionarele auto chiar si atunci cand esti sofer cu experienta?

sofer incepator

Multi dintre cei care au obtinut examenul de conducere considera ca nu mai au nevoie de absolut nimic pentru a conduce cu succes pe drumurile publice. In realitate, lucrurile sunt cu mult diferite. In aceasta idee, Chestionare-AZ.ro explica de ce chestionarele auto sunt recomandate inca pentru soferii incepatori si de cele mai multe ori chiar si in cazul soferilor cu experienta.

Trei motive care sustin importanta chestionarelor auto pentru soferii incepatori!

1. Informatia ramane proaspata

Un sofer incepator are nevoie sa repete pana cand va retine toate informatiile importante pe care le-a invatat la scoala de soferi. Nu este deloc greu sa se obtina cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, va fi nevoie nu doar de rabdare, ci si de antrenament, asa ca o aplicatie cu chestionare auto trebuie sa ramana mereu in telefon pentru a repeta ori de cate ori este necesar. Chestionarele auto sunt cele care dau soferului un refresh si il ajuta sa memoreze mai usor notiunile din Codul Rutier.

2. In chestionare sunt expuse situatii noi pe care conducatorul auto le poate intalni in trafic

Un alt avantaj consta in faptul ca in chestionare sunt expuse numeroase situatii noi pe care un sofer incepator poate sa le intampine in trafic. Foarte multe dintre intrebarile din chestionare sunt formulate pe baza unor imagini, iar cel care le rezolva trebuie sa gaseasca unul sau mai multe raspunsuri la o astfel la intrebare, pe baza unei situatii specifice.

De cele mai multe ori, in timpul orelor de condus, elevul nu va reusi sa faca cunostinta cu toate situatiile posibile pe care le poate intalni in trafic. Uneori, anumite exemple intalnite in chestionare se produc in viata reala a soferului mult mai tarziu sau niciodata, insa este bine ca acesta sa fie pregatit si chiar daca retine teoretic ce are de facut, va fi mai usor sa aplice in practica, ceea ce a invatat teoretic, pentru ca va fi mai putin luat prin surprindere.

3. Rezolvand frecvent teste auto, soferul va repeta cele mai importante reguli

Cu ajutorul acestor chestionare, soferul va repeta periodic cele mai importante reguli, ceea ce este extrem de important pentru a avea succes. In momentul in care un sofer incepator repeta foarte des tot ceea ce a invatat, este mult mai usor pentru el sa se comporte exemplar in trafic. Cele mai importante reguli de condus cunoscute sunt cele care vor face diferenta intre o situatie periculoasa si un eveniment fara surprize neplacute.

Regulile vizand prioritatea sunt unele dintre cele mai importante, dar si cele mai comune cause din care se produc accidente, uneori foarte grave. De aceea, toate intrebarile din chestionare, cu referire la aceste reguli sunt esentiale pentru o buna pregatire a soferului. Totodata, indicatoarele sunt si ele extrem de importante, deoarece un sofer care nu cunoaste indicatoarele rutiere poate lua cele mai gresite decizii atunci cand se afla in trafic.

Toate aceste aspecte determina ca rezolvarea testelor auto sa ramana foarte importante, in ceea ce priveste buna pregatire permanenta pentru a conduce un vehicul pe drumurile publice, indiferent de tipul acestuia si de anii de experienta.

Parteneri