AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Lichid sau spray: care este cel mai bun dezinfectant pentru maini?

dezinfectanti pentru maini

In ultimul an, toata lumea a inteles importanta dezinfectantilor. Acestia sunt folositi intr-o masura mult mai mare decat in trecut, ceea ce nu poate avea decat efecte favorabile asupra starii generale de sanatate.

Daca, in ceea ce priveste eficienta acestor produse, parerile sunt unanim favorabile, exista unele controverse referitoare la cei mai eficienti dezinfectanti pentru maini. Sunt, oare, mai potriviti cei sub forma de spray sau ar fi mai bine sa ii folosesti pe cei lichizi? Care sunt diferentele intre diferitele tipuri comercializate in prezent?

dezinfectanti pentru maini

dezinfectanti pentru maini

Ce tipuri de dezinfectanti pentru maini sunt recomandati, in functie de imprejurare?

Pentru a te feri de un virus care se transmite cu mare usurinta, trebuie sa te asiguri ca mainile tale sunt in permanenta curate. Acasa sau la serviciu, solutia optima este reprezentata de spalarea cu apa si cu sapun, timp de cel putin 20 de secunde.

Exista, insa, pe parcursul activitatii de zi cu zi, numeroase locuri si imprejurari in care apa si sapunul nu se afla la indemana. Un exemplu este reprezentat de situatiile in care trebuie sa te deplasezi cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Alte imprejurari de acest fel sunt cele in care iti faci cumparaturile la supermarket sau trebuie sa mergi intr-o institutie publica, pentru a rezolva diferite probleme birocratice.

In toate aceste imprejurari, intri in contact cu diferite suprafete atinse de un numar mare de persoane, despre a caror stare de sanatate nu stii nimic. Unele dintre ele pot fi purtatoare ale virusului, ajungand sa reprezinte un risc pentru toti cei cu care intra in contact.

Pentru a te proteja in toate aceste situatii, este recomandata folosirea unor dezinfectanti pentru maini sub forma de gel. Esential este sa alegi produse de calitate, a caror eficienta a fost dovedita prin studii realizate de institutii stiintifice de prestigiu.

Utilizarea este cat se poate de simpla, eficienta si rapida. Lichidul se toarna in causul palmei, dupa care se freaca bine ambele maini, pe o parte si pe alta, pana cand gelul intra in piele. Pentru un efect garantat, nu este recomandata spalarea sau stergerea mainilor, in timpul sau imediat dupa ce ai facut aceste actiuni.

Cand sunt recomandati dezinfectantii pentru maini sub forma de spray?

Sprayul pentru maini se foloseste in acelasi fel ca gelul, dupa ce substanta este pulverizata pe palme. Produsele de acest fel sunt disponibile si in recipiente mai mici, precum cele de 50 de mililitri, ceea ce le face mai usor de purtat, indiferent unde mergi si chiar daca nu ai la indemana o geanta sau un rucsac voluminos.

Sub forma de spray nu sunt disponibili doar dezinfectantii pentru maini, ci si cei ideali pentru curatarea suprafetelor pe care le atingi cu mainile. In acest caz, utilizarea se face in mod diferit.

Dupa pregatirea suprafetei prin indepartarea murdariei solide, substanta trebuie pulverizata de la distanta, astfel incat sa acopere intreaga suprafata. Ulterior, ea nu trebuie stearsa cu o carpa, ci e necesar sa fie lasata sa actioneze. Astfel, va oferi eficienta maxima si te va proteja de orice virusuri, fungi sau bacterii. Cu astfel de produse disponibile in magazinul online dezinfectanti.ro, devine simplu sa protejezi sanatatea ta si a celor dragi!

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!