Curățenia în interiorul auto. De la covorașe până la tăvița de portbagaj

Tu știi cum se păstrează curățenia în interiorul mașinii? Confortul maxim în autoturism este asigurat atât de dotările tehnice ale acestuia, cât și de păstrarea unui interior auto curat, de la covorașe pâna la tăvița de portbagaj. Autoturismul se poate curăța acasă, în curtea proprie sau la spălătoriile specializate. Acolo beneficiezi de serviciile de calitate superioară.

Spălarea pentru covorașe auto și tăvița portbagaj

Spălarea pentru covorașe auto este o operațiune care nu durează mult timp. Se scot cu grija din autovehicul și se scutură bine. Covorașele se curăță cu jet de apă, urmând a fi așezate la locul lor după ce s-au uscat.

Distribuie prietenilor

Asemenea ca la covorașe auto, procedam si la tăvița de portbagaj. Se spală și ea la fel, dar atunci când este necesar sau când faceți curățenie generală în portbagaj, rearanjând lucrurile care se află acolo.

Întrucât sunt disponibile pe interiorauto.ro multiple modele de covorașe auto dedicate și tăvițe portbagaj, puteți alege ce model aveți nevoie pentru mașina Dvs.

Întreținerea parbrizului, a lunetei și a geamurilor laterale

Parbrizul, luneta și geamurile laterale se murdăresc de praf și apă de ploaie. De aceea este necesar a fi curățate cu soluții speciale de exterior și o racletă specială cu burete. În sezonul rece se pot curăța cu soluții ce conțin glicerină, ajutând la o vizibilitate bună.

Partea interioară a parbrizului se curăță cu o soluție specială folosind o lavetă umedă, moale, fără puf sau scame. După aceea se șterge bine cu altă lavetă uscată pentru a nu rămâne nicio urmă.

Conform noului Cod Rutier este interzis să obturați vizibilitatea spre exterior cu obiecte inutile. Acestea împiedicând conducătorul auto să șofeze în condiții optime.

Interiorul mașinii, un loc în care copiii trebuie să se simtă în siguranță

Bancheta din spate se curăță regulat cu o soluție pentru curățat tapițerie, care se diluează în proporția indicată. O altă metodă, pe care o utilizează și cei de la spălătoria auto, este folosirea aspiratoarelor speciale pentru spălarea covoarelor. Rezultatele vor fi excelente și de durată.

Asemenea banchetei, scaunele din față și tetierele beneficiază și ele de curățarea completă de puf sau scame, păr de animale (dacă este cazul) și o igienizare în profunzime a materialului tapițeriei.

Daca tapițeria scaunelor este din piele, atunci metoda de curățare trebuie adaptată acestui material, folosind soluții speciale pentru acestea sau apelând la specialiști în această operațiune.

Ce se murdărește cel mai des?

Întrebarea are mai multe răspunsuri, dar cel mai comun pe care îl poate primi cineva când întreabă aceasta, legat de interiorul mașinii, bineînțeles, este ”volanul”. Acesta este expus când conduceți mașina și trebuie să îl curățați cu soluții speciale, sub forma de spray sau diverse alte tipuri.

Păstrarea unui interior auto curat

Dacă se dorește păstrarea curățeniei în interiorul mașinii,  trebuie ca și pasagerii să aibă grijă. De exemplu, să nu mănânce în interior, să nu bea lichide (suc, apă, cafea sau alte băuturi) în timpul mersului – iar dacă o fac, să consume cu atenție, pentru a nu murdari tapițeria. Dacă se pătează din greșeală cu lichid sau altă murdărie, trebuie curățate în cel mai scurt timp posibil.

Fie că efectuați dvs. operațiunile de curățare interioară a autovehiculului, fie că apelați la servicii profesionale, după ce a fost efectuată igienizarea se simte o creștere a confortului. Atât la conducătorul auto, cât și la pasagerii care îl însoțesc la drum.