Tips-uri cum să te simți mai comod în perioada sarcinii

gravida 1

Perioada sarcinii este diferită pentru fiecare femeie, dincolo de bucuria aducerii pe lume a unui bebeluș. Astfel, dacă pentru o parte dintre femei, sarcina este ușoară, fără stări de greață, amețeli, oboseală, pentru cele mai multe dintre ele există multe momente în care este nevoie de susținerea și grija apropiaților.

Dacă ești la începutul sarcinii, te vor ajuta cu siguranță aceste recomandări practice, care țin de confortul tău: investește în articole vestimentare de purtat prin casă și pe stradă – bluze și rochii gravide, create pentru femei însărcinate, practică sportul sau exercițiile preferate, ai grijă de tine constant, comunicând cu medicul care supraveghează sarcina ori de câte ori este necesar.

Tips-uri pentru a te simți – sfaturi care funcționează la orice femeie însărcinată

O parte dintre sfaturile de urmat de către femeile gravide se referă la recomandări sănătoase pentru orice femeie și chiar pentru toată lumea:

·        Asigură-te că te odihnești

Mai mult în ultimul trimestru decât în primele două, te vei simți obosită pe parcursul zilei, chiar dacă simți că te-ai odihnit în timpul nopții. Poți îmbunătăți calitatea somnului inclusiv prin câteva acțiuni simple: relaxare înainte de a merge în pat, reducerea timpului petrecut pe telefon, laptop, la TV, prin folosirea unui difuzor de cameră cu esențele preferate, decorul potrivit, alegerea lenjeriilor din bumbac.

În plus, poți să cumperi o pernă de maternitate, care te va ajuta în menținerea unei posturi adecvate.

gravida 2 1

·        Bea suficientă apă

Consumul unei cantități suficiente de apă contribuie la hidratare și eliminarea toxinelor din organism. Atunci când ești însărcinată, este important să bei apă pentru echilibra compoziția lichidului amniotic și pentru a evita sau ameliora constipația, un efect frecvent în sarcină.

·        Consumă alimente sănătoase și supraveghează-ți greutatea

Menținerea unei greutăți optime și alegerea alimentelor sănătoase alcătuiesc una dintre preocupările principale pe perioada sarcinii. Este important să stabilești împreună cu medicul care sunt alimentele interzise, care sunt cele recomandate pentru tine și pentru copil. Cât despre greutate, aceasta va crește pe perioada sarcinii, însă menținerea unui număr de kilograme potrivit ție reprezintă o responsabilitate, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a copilului.

Totuși, nu te îngrijora dacă nu îți mai sunt potrivite hainele de acum câteva luni, ci optează pentru purtarea unor haine mai largi, bluze confortabile și rochii gravide, croite special pentru această perioadă.

·        Continuați să faceți mișcare

Fie că menții programul de plimbare zilnic, fie că vei alege să urmezi cursurile unui antrenor specializat în exerciții pentru femei însărcinate (Lamaze, yoga, pilates pentru gravide), este important să continui să faci mișcare.

gravida 3 1

·        Îngrijește-ți tenul, pielea și părul

La începutul sarcinii, vei afla că există o serie de cosmetice și articole de îngrijire și înfrumusețare pe care nu le mai poți folosi pe toată perioada sarcinii. De aceea, îți recomandăm să le eviți și să le înlocuiești cu formule special create pentru îngrijirea pielii, pentru protecția zonelor sensibile, contra petelor, vergeturilor.

În ceea ce privește machiajul, dacă îți place să te machiezi zilnic, acesta te va ajuta să strălucești. Verifică ingredientele fardurilor înainte de a le folosi, există o serie de substanțe și compuși chimici interziși, iar medicul îți poate da mai multe detalii.

Fii practică – Alcătuiește lista de cumpărături atunci când descoperi că ești însărcinată

Crearea listei de cumpărături nu înseamnă că vei achiziționa în clipa următoare articolele notate, ci are scopul de a te ajuta. Concentrează-te în special pe ce ai nevoie în perioada prenatală: perne speciale, încălțăminte și îmbrăcăminte specială, un brâu de susținere, bluze, pantaloni și rochii gravide și mai apoi pe articolele de care vei avea nevoie odată ce se naște copilul: mobilierul pentru cameră, accesoriile pentru alăptare, haine pentru bebeluș și mămică.

Parteneri