Curtea de Conturi găsește bani necuveniți, în leafa umflată a Doinei Gradea

Raportul Curţii de Conturi pe anul 2018 relevă o serie de nereguli grave în administrarea banilor atât la Televiziunea Română, unde Doina Gradea are o leafă mai mare decât a unui ministru, cât şi la Radioul public şi la agenţia Agerpres.

Astfel, s-a constatat că şi la Televiziunea Română, şi la Radioul public, directorii au primit considerabil mai mulţi bani decât li s-ar fi cuvenit, fapt pentru care şi membrii Consiliilor de Administraţie – a căror remuneraţie e calculată în funcţie de salariul şefului – au primit salarii mai mari, lucru ce a atras după sine prejudicierea bugetului de stat.

Concret, în 2018, directorul general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, a beneficiat de un venit brut superior celui stabilit funcţiei de ministru, ceea ce a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu suma de 59.000 de lei. Drept urmare, valoarea totală a indemnizaţiilor, acordată suplimentar membrilor Consiliului de Administraţie (CA), a fost de 178.000 de lei, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu această sumă.

Distribuie prietenilor

În septembrie 2019, deputatul USR Iulian Bulai a făcut publice o parte din aceste abateri constatate de Curtea de Conturi. La momentul respectiv, la solicitarea „Adevărul“, Doina Gradea, prin PR-ul TVR, a negat acuzaţiile şi a precizat că salariul preşedintelui-director general este confidenţial. Sume mari au fost cheltuite pe false drepturi de autor, iar unele acțiuni cum a fost Cerbul de Aur au beneficiat de sume consistente de la stat, fără justificare.

Citeste mai mult: adev.ro/q4x96z