Custodele Coroanei române, vizită la Iași, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

 

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și ASR Principele Radu vizitează miercuri municipiul Iași. Va fi prima vizită regală în județele țării din Anul Centenar 2018.
Potrivit unui comunicat remis AMPRESS, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie, cuplul regal va lua parte la sărbătoarea publică din Piața Unirii.
Alături de oficialitățile municipiului și județului Iași, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor depune coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie și la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi, informează comunicatul citat.
În dimineața zilei de 24 Ianuarie, la Primăria Municipiului Iași, ASR Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrățire a autorităților locale din Iași și Chișinău, la lansarea volumului “Iașul, leagăn al unirii neamului românesc” și la vernisajul expoziției de fotografie dedicată Municipiului Chișinău.

Din august 2016, Familia Regală a României a participat la 21 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

Mădălina Stoica, AMPress