Dacian Cioloș, întâlnire cu Emmanuel Macron

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron, dar şi cu alţi oficiali care fac parte din acelaşi grup.

Discuţiile au vizat prioritățile politice ale grupului, comisarii propuși să facă parte din echipa Von der Leyen și audierile acestora în Parlamentul European.

Redăm anunțul lui Dacian Cioloș, publicat pe pagina sa de facebook:

„Astăzi și ieri, la Paris, am avut discuții politice consistente cu președintele Emmanuel Macron, cu premierul Édouard Philippe, dar și cu liderul En Marche, Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat și de guvern și cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuții în următoarele săptămâni.

Cu președintele Macron am discutat azi prioritățile politice ale grupului, inițiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar și despre comisarii propuși să facă parte din echipa Von der Leyen și audierile acestora în Parlamentul European.
Ca să fie clar și pentru cei care încă mai au dubii, în privința comisarilor nominalizați nu am dat și nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori și angajament proeuropean.

Evaluarea tuturor comisarilor desemnați, inclusiv a celor aparținând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul față de valorile europene, integritatea și posibilele conflicte de interese, competența și viziunea în privința portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu și indiferent de statul membru care i-a propus”.

AMPress