Dacian Cioloş merge la ONU. Premierul va participa la recepţia oferită de Barack Obama

Premierul Dacian Cioloş pleacă luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU, în cadul căreia participă la o recepţie oferită de preşdintele SUA Barck Obama şi are programate întâlniri cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, preşedinţii Finlandei, Palestinei şi Egiptului.

Potrivit Mediafax, premierul va participa marţi la o recepţie oferită de preşedintele SUA Barack Obama şi prima doamnă Michele Obama în onoarea şefilor de delegaţie.
De asemenea, marţi Cioloş are o întrevedere cu Secretarul General ONU Ban Ki-moon, însă în programul său sunt trecute şi întâlniri cu preşedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi şi cu preşedintele Finlandei Sauli Niinistö.
Premierului Dacian Cioloş participă tot marţi la summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaţilor, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic şi Suedia şi la Open Government Partnership, co-prezidat de preşedinţii Africii de Sud şi Franţei.

În programul prim-ministrului de miercuri este o întâlnire cu preşedintele Palestinei Mahmoud Abbas şi o întrevedere cu preşedintele Adunării Generale, ambasadorul Peter Thompson.
De asemenea, Cioloş participă miercuri la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, unde va susţine o alocuţiune.
Miercuri seara Dacian Cioloş se va întâlni cu comunitatea românească.
Premierul va participa joi şi la un dejun cu investitori americani şi va avea o înâlnire cu omologul său din Pakistan, Nawaz Sharif.