• Home
  • Știri
  • Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari și-au dat demisia din USR

Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari și-au dat demisia din USR

ciolos referendum 1

Dacian Cioloș părăseşte USR împreună cu câţiva europarlamentari – Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache -, colaboratori fideli. Toţi vor înfiinţa partidul „Reînnoim Proiectul European al României-REPER”, notează stiri.tvr.ro.

Cioloș a precizat că a luat această decizie în momentul în care a înţeles că tentativa de a reforma USR a eşuat. Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a calificat decizia lui Dacian Cioloş drept o „eroare strategică”.

Dacian Cioloș a demsionat din USR împreună cu patru europarlamentari. Gestul lor vine după mai multe săptămâni în care au tot circulat informaţii despre aceste plecări. Ei vor înființa acum un partid intitulat Reînnoim Proiectul European al României REPER, şi au speranța că de data aceasta vor găsi soluția pentru a schimba viața politică din țară.

„Am demisionat când am înțeles că șansele de a reforma un partid de care societatea are nevoie sunt inexistente, iar eu nu pot să mint sau să disimulez că este totul perfect doar pentru a ocupa o funcție trecătoare. Pentru colegii din conducerea partidului a fost mai importantă revanșa simbolică de a șterge din răzbunare o parte din numele partidului, decât să construim împreună”, a scris Cioloș, pe facebook.

Cioloș mai spune că nu a ținut să fie președinte al USR, dar că situația din partid nu a mai corespuns principiilor sale.

Parteneri