AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Daea: Agricultura, puternic afectată de scăderea populației. Foarte multe lucrări nu pot fi nici mecanizate, nici automatizate. Cer prezenţa omului, a mâinii

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că agricultura românească este puternic afectată de scăderea populaţiei deoarece sunt lucrări care nu pot fi nici mecanizate, nici automatizate, ci cer ”prezenţa omului, a mâinii”.

“E puternic afectată, pentru că foarte multe lucrări în agricultură nu pot fi nici mecanizate, nici automatizate. Sunt lucrări care cer prezenţa omului, a mâinii, a mâinii de lucru. Nu, nu poţi să faci toate lucrările mecanizat şi de aici să nu îţi pui întrebarea ce facem. Da, trebuie să facem acest lucru şi sunt programe care vizează tinerii, să îi legăm şi să îşi dezvolte afacerea în România, iar prin programul Tomatele şi altele pe care le veţi vedea în derulare anul viitor au putut reveni în ţară, renunţând la pribegie mulţi tineri care au găsit în aceste programe guvernamentale suportul existenţial şi dragostea de ţară îi atrage şi avem speranţa că lucrând în direcţia aceasta de a crea programe, de a stimula pe tineri şi pe cei care au plecat în afară, procesul acesta se poate stopa. La ora actuală sunt multe locuri de muncă unde lucrăm cu străinii pe care îi vedeam în filme sau citeam în cărţi despre ei. Acum îi avem în unităţile de producţie pe care le făceam cu românii noştri. E o problemă extrem de importantă la care toţi suntem angajaţi să dăm răspunsul”, a afirmat ministrul Agriculturii, potrivit news.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!