Daea, despre coafezele de la Ministerul Agriculturii: Românii pentru mine sunt toţi laolaltă

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști” și că a primit spre plată documente de despăbubiri pentru pagube produse de cormorani în lanurile de rapiță.

„Înainte de a vorbi trebuie să verificăm, să nu facem rău ţării!”, a declarat Petre Daea, potrivit digi24.ro.

Distribuie prietenilor

Întrebat ce rău face Adrian Oros prin aceste dezvăluiri, fostul ministru a răspuns: „Nu e prima dată când facem afirmaţii şi apoi ne acoperim de scuze în poziţia în care am făcut rău ţării”.

„Când faci o asemenea afirmaţie trebuie să vii punctual, dar să spunem la general că sunt suspiciuni, e de înţeles, nu prea greu. Până la verificare, e această suspiciune, că în România nu s-a respectat directiva 57, cine face asemenea afirmaţii îl trimit acum la directiva 57 privind Natura 2000 care pune în pagina juridică proceduri şi conduita pe care să o realizeze fiecare din cei care acced la aceste sume. E exclus să se fi întâmplat asta, dacă e aşa ceva, e obligat (ministrul Agriculturii – n.r.) să ia măsuri cuvenite”, a afirmat Daea.

Întrebat în legătură cu faptul că miliţieni şi coafeze au fost angajaţi pe post de «specialişti» în minister, Daea a răspuns: „Am un respect tare mult pentru români. Românii, pentru mine sunt toţi laolaltă. Nu vreau să fac aprecieri privind angajarea în minister, ea s-a făcut în baza legii, nimeni nu-şi poate permite să încalce legea, ci să angajeze ce trebuie, cum trebuie”.