Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: Cred că există o presiune asupra sistemului judiciar …

Tot mai mulţi magistraţi părăsesc sistemul din cauza presiunilor. Despre această situaţie, dar și despre alte subiecte privind justiția, a vorbit procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, într-un interviu acordat jurnalistului TVR Claudiu Lucaci, în emisiunea Ultima ediţie.
„Cred că există o presiune asupra sistemului judiciar, nu asupra DIICOT în particular. […] Această presiune nu este de acum sau de anul trecut, a fost, mai mult sau mai puțin, în fiecare epocă (…) Există o apetenţă foarte mare a magistraţilor de a ieşi din sistem. Cea mai mare parte, natural, prin pensionare, dar şi foarte multe plecări în afara sistemului – delegări, detaşări, chiar demisii şi crearea unui nou spaţiu profesional pentru unii dintre noi. […] Se creează o presiune artificială care, din punctul meu de vedere, îndeamnă lumea să părăsească sistemul”, a precizat șeful DIICOT, potrivit stiri.tvr.ro
„Tot timpul politicul a încercat să subordoneze justiția, pentru că e cert că, natural, aleșii ar trebui și așa se și întâmplă, să conducă statul, dar justiția statului se face prin organele sale”, explică procurorul șef al DIICOT.