• Home
  • Știri
  • Prețul energiei a intrat în atenția DIICOT. Nume grele din România și Ucraina, în dosarul manipulării

Prețul energiei a intrat în atenția DIICOT. Nume grele din România și Ucraina, în dosarul manipulării

diicot 1 1

Prețul energiei electrice și a gazelor a crescut considerabil în ultima perioadă, românii sunt nevoiți să plătească mult mai mult pentru același consum.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a început cercetarea împotriva companiei AXPO România și a directorului acesteia, Radu Cristian Rat. Acuzațiile ce le sunt aduse acestora sunt legate de manipularea prețului la energie.

Cercetările sunt în desfășurare și vizează mai multe companii care ar fi participat la chema de fraudă a piețelor de energie și gaze din România, în dosar fiind implicați și alți competitori, importatori de energie din Ucraina și Ungaria.

Pe lângă Radu Cristian Rat, ca acuzați, în dosar, apar și Milenka Videnova și Crisptoph Brand, conform informațiilor transmise de Realitatea TV. Cei doi ar fi aprobat schema de creștere a prețurilor la energie pentru piața românească.

Compania Rodina din Ucraina face și ea parte din dosar, din prisma legăturii pe care o are cu un membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA, suspectat de DIICOT.

Pe site-ul companiei Axpo Energy România se precizează că aceasta face parte din grupul elvețian Axpo înființat în anul 1914, cu activitate în peste 30 de țări și peste 5 000 de angajați.

Grupul acoperă întreg lanțul valoric al sectorului energetic și are o capacitate instalată de aproximativ 8 000 MW în Europa, din care 4 000 MW energie regenerabilă.

La nivel european, compania cuprinde un portofoliu de aproximativ 100 TWh de energie și gestionează unul dintre cele mai mari portofolii de clienți de energie regenerabilă (12 000 MW).

Parteneri