De astăzi, cele mai rapide avioane militare britanice fac poliție aeriană pe cerul României

Misiunea de poliție aeriană a aeronavelor militare britanice începe astăzi , ele urmând a brăzda cerul României până în luna august. Adjunctul comandantului operațiunilor aviatice NATO din sudul Europei, generalul Panagiotis Dimopoulos, a înmânat, într-o ceremonie desfășurată joi seara pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, certificatul NATO pentru executarea serviciului de poliție aeriană detașamentului de militari britanici care operează cele patru avioane Typhoon, informează Agerpres (citește mai mult pe agenția națională de știri).

Detașamentul britanic este alcătuit din 150 de militari. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun cu aeronavele românești MiG-21 LanceR au drept obiective dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice, conform informațiilor furnizate de Ministerului Apărării Naționale .
Typhoon este una dintre cele mai rapide aeronave din lume și deține cel mai performant radar pentru detectarea altor aeronave.
Operațiunea face parte din întărirea flancului estic al NATO și se integrează altor mișcări militare care se desfășoară în ultima vreme pe teritoriul României.
D. Dumitru, AMPress