• Home
  • Prima
  • De luni, se redeschid sălile de spectacole şi restaurantele, în Capitală

De luni, se redeschid sălile de spectacole şi restaurantele, în Capitală

restaurant

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) Bucureşti a decis redeschiderea restaurantelor la interior și a sălilor de spectacole, la 30 la sută din capacitate, începând de luni.

„A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 de sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit stiri.tvr.ro.

Potrivit deciziei CMSU, circulația persoanelor în afara gospodăriei, pe timp de noapte, este interzisă între orele 22.00-05.00.

Magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00.

„Toţi operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol şi restaurantele, vor avea programul până la ora 21,00 şi se menţine restricţia de circulaţie în afara locuinţelor după ora 22,00”, a precizat prefectul.

Purtarea măștii rămâne obligatorie.

De asemenea, sunt interzise, în continuare, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Parteneri