De ce apar defecţiuni la Bluetooth la Windows 10?

De ce apar defectiuni la Bluetooth la Windows 10 1

Tehnologia modernă îţi dă bătai de cap? Televizoarele, laptopurile, telefoanele mobile devin din ce în ce mai complexe şi mai complicate şi de multe ori nu ştii cum să le utilizezi. Aşa e, avansul tehnologic îşi spune cuvântul şi dacă înainte lucrurile erau simple, telefonul era telefon, ceasul ceas şi calculatorul calculator, acum toate sunt interconectate prin wi-fi sau Bluetooth şi le poţi accesa prin intermediul celorlalte: poţi deschide televizorul de la tabletă sau prelua apelurile primite pe telefon prin intermediul ceasului. Te-am încurcat prea tare? Să o luăm uşor atunci.

Dispozitivele inteligente pot fi conectate între ele prin intermediul unei reţele de internet fără cablu sau prin intermediul Bluetooth. Sigur ai auzit acest cuvânt, deşi poate nu ştii exact ce face. Tehnologia Bluetooth permite conectarea diverselor dispozitive la un laptop sau tabletă sau telefon fără să fie nevoie de cabluri. Astfel, poţi conecta un mouse sau o imprimantă la un laptop sau o pereche de căşti sau un dispozitiv handsfree la un telefon. Condiţia e ca ambele dispozitive să fie dotate cu această tehnologie, iar distanţa dintre ele să nu fie mai mare de câţiva metri. E foarte simplu, de fapt, şi nu ai nevoie să mergi la un service laptop pentru asta, o poţi face şi singur. Apar de multe ori şi probleme, cum ar fi activarea Bluetooth pe un laptop care are instalat Windows 10, dar nu trebuie să te sperii, operaţiunea e uşor de făcut. De ce apar aceste probleme pe laptopurile care au Windows 10? Nimeni nu are o explicaţie clară, dar sunt numeroase cazurile în care aceste laptopuri nu recunosc anumite dispozitive dotate cu Bluetooth.

În primul rând, trebuie să te asiguri că laptopul are Bluetooth activat şi gata de conectare cu alte dispozitive. Pentru asta, trebuie să intri în Settings şi să activezi butonul de pornire, care are doar 2 poziţii, ON si OFF. Ca să conectezi alte dispozitive, dă click pe Start, intri în Settings şi click pe iconiţa Devices. De acolo alegi simbolul Bluetooth, iar computerul va începe să caute alte dispozitive care au activată funcţia Bluetooth. Când apare numele dispozitivului (tableta sau telefon), dă click. Ţi se va cere un cod de siguranţă pe care trebuie să îl introduci şi gata, cele 2 dispozitive sunt conectate.

Dacă metoda nu funcţionează, nu te grăbi să te duci la un service laptop. Laptopul ar putea avea soluţia pentru tine. Pentru asta, încearcă următoarea metodă: click Start, apoi Settings, apoi alege Update&Security, şi de acolo Troubleshooting. De la opţiunea Find and fix other problems, selectează Bluetooth, apoi Run the troubleshooter şi urmează instrucţiunile. De multe ori, un driver expirat sau incompatibil poate provoca probleme de conectivitate prin Bluetooth. Actualizează driverele şi reia operaţiunea de la capăt. De cele mai multe ori, lucrurile se rezolvă în acest fel. Dacă nici aşa nu merge, încearcă să reinstalezi dispozitivul Bluetooth. După acest pas, restartează laptopul şi încearcă din nou să conectezi dispozitivul la el. Ar trebui să meargă acum fără probleme. Spor la treabă!

Parteneri