AM Press Logo
Muzeul Pietrei

De ce ar trebui să vizitezi Bali?

 

Bali este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din lume și pe bună dreptate, această insulă este cunoscută sub numele de ”Insula Zeilor” si este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Înconjurat de mările azure și nisip de culoarea aurului, Bali, este un paradis al surferilor și al celor care își doresc o vacanță de vis.

Insula este situată în Indonezia, înconjurată de temple, peșteri, cascade și muzee, ceea ce o face locația perfecta dacă vă place istoria și cultura, legendele locale și tradițiile balineze sunt printre puținele lucruri de care te vei îndrăgosti.

Pe scurt, vara a trecut și trebuie sa ne programăm vacanța de iarnă într-o zonă caldă. Iată ce poți face în Bali, asta în cazul în care nu te-ai decis deja la altă destinație.

Nusa Dua

Dacă luxul este ceva de care nu te poți lipsi, aici trebuie să ajungi. Nusa Dua este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe părți ale insulei. O zonă turistică dedicată exclusivismuui, plaje private și cele mai de renume hoteluri le vei găsi aici. Este un loc în care cu siguranță te poți relaxa cateva zile de plaja, tratamente spa sau chiar la terasă unde iți poți aprinde un trabuc sau o țigară de foi si te poți relaxa în liniște.

Tulamben

Aici poți face scufundări cu un scop foarte bine definit, epava USAT Liberty s-a scufundat aici in al doilea război mondial și este una dintre cele mai renumite epave din lume. Deasemenea, vei găsi un număr foarte mare de creaturi subacvatice și grădini de corali.

Insula Menjangan

Situată în partea de nord-vest, insula Menjangan, este de bifat dacă ajungi în Bali. Este un pic mai departe dar merită efortul pentru a ajunge aici. Dacă ajungi trebuie sa vizitezi parcul martim, în felul astă cresc șansele să vezi și mai multe creaturi maritime, cum ar fi broaște țestoase, recife de corali, pești colorați, caractițe și crabi.


Bali Marine și Safari Park

Aici găsești cea mai frumoasă flora și faună din Indonezia, peste 60 de specii diferite de animale locuiesc aici. Este ca un resort, ai tot ce îți dorești pentru a petrece o zi minunată. Poși merge în safari să vezi toate animalele sau chiar să rămăi peste noapte să vezi girafele și elefanții cum se plimbă grațios pe lângă resort.

Cascada Sukawati

Bali este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și minunatele cascade. Cel mai bun exeplu este spectaculoasa vale unde se afla cascada Sukawati, acestea este un loc sacru. Pentru a ajunge la această cascadă va trebui sa mergi pe jos pe un drum neasfaltat, nu îți vei da seama unde este exact până nu ajungi la ea. Daca vrei poți să faci și baie, cu siguranță meriți dupa drumul prin pădure.

Viziteaza un spa

Ultima recomandare pe care trebuie neapărat sa o încerci dacă vizitezi Bali este să mergi la un spa. Este cunoscut pentru experiențele pe care le oferă, masajele se fac cu un amestec de ingrediente tradițional locale și folosesc tehnici vechi de secole, acestea te vor relaxa și te vei simți iar tânăr.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!