• Home
  • Articole sponsorizate
  • De ce aspecte să ții cont atunci când achiziționezi o mașină – Sfaturi pentru șoferi începători

De ce aspecte să ții cont atunci când achiziționezi o mașină – Sfaturi pentru șoferi începători

De ce aspecte sa tii cont atunci cand achizitionezi o masina Sfaturi pentru soferi incepatori

Dacă tocmai ai obținut permisul de conducere și vrei să te aventurezi în trafic, cu siguranță că ai nevoie de o mașină, în cazul în care nu deții una deja. Poate părea simplu de cumpărat un autoturism, însă este recomandat să știi ce anume să cauți înainte de orice achiziție. În rândurile următoare poți descoperi câteva sfaturi utile, care să îți fie de ajutor atunci când vrei să cumperi mașina visurilor tale.

 Ce aspecte sunt importante în alegerea unui autoturism

  • SUV, sedan sau hatchback? Tu ce preferi?

Achiziționarea unei mașini prespune o atenție deosebită către detalii, mai ales că aceasta îți va fi partener de drum pentru o perioadă lungă. Înainte de toate ar trebui să te decizi asupra tipului de automobil pe care l-ai vrea în garaj. 

Este SUV-ul util pentru activitățile tale de zi cu zi? Sau preferi mai bine un Sedan?

Poți alege și modelul Hatchback care combină eleganța cu liniile sport și care sunt perfecte pentru drumurile în oraș. Dacă încă nu ești decis în această privință, poți descoperi colecția de mașini noi de la Dibas și verifica opțiunile disponibile.

 

  • Benzină sau motorină? Sau poate chiar o mașină electrică

Un alt aspect pe care să îl ai în vedere atunci când cumperi un autoturism este combustibilul. Prețurile sunt diferite pentru benzină și motorină și tocmai din acest motiv trebuie să faci o alegere și să pui în balanță cele două opțiuni.

Însă piața de mașini electrice este în plină expansiune, la fel și infrastructura dedicată, așa că, și un model de acest gen ar putea să îți fie pe plac.

 

  • Nu uita să verifici istoricul mașinii

Un dealer autorizat de mașini noi îți va oferi toate informațiile despre autoturismul pe care vrei să il achiziționezi, inclusiv cele legate de istoric. Practic, dacă mașina este nouă, ar trebui să existe doar numărul de kilometri din fabrică până la magazinul respectiv. 

Pe lângă acest lucru, poți de asemenea cere o fișă tehnică detaliată, cu toate aspectele legate de proveniența mașinii respective, precum și anul fabricației.

 

  • Bugetul va decide tipul de mașină

Fără doar și poate, cel mai important lucru este stabilirea bugetului pentru cumpărarea unui autoturism. Odată ce decizia a fost luată în acest sens, alegerea unei mașini va fi mult mai simplă. 

De asemenea, este recomandat să știi de la bun început ce fel de autovehicul vrei să achiziționezi, dacă este necesară pentru activitățile cu familia sau pentru cele legate de muncă, să știi ce bani aloci.

 

Chiar și culoarea contează

Chiar dacă se află printre ultimele aspecte de care să ții cont când cumperi o mașină, culoarea acesteia trebuie aleasă în funcție de gusturile personale. Este clar că dacă nu îți place culoarea roșie nu vei putea achiziționa un autoturism de acest gen, mai ales că îl vei folosi pentru mai mult timp. 

Așa că, poți discuta cu dealerul ales despre opțiunile de culori pentru modelul de mașină ales sau despre personalizarea acesteia, dacă un asemenea serviciu este oferit.

 

În concluzie, se poate spune că, alegerea unei mașini, de către un șofer începător, depinde de mai mulți factori, iar printre aceștia, cele menționate mai sus. Este important să pui pe listă tot ce ar putea să te intereseze despre o mașină, ca mai apoi să faci achiziția corectă.

Sursă foto: Pexels.com

Parteneri