De ce este ţinut monstrul Dincă departe de testul poligraf?

Cineva încearcă să mențină ancheta Caracal doar pe pistele date de monstrul Dincă. Ciudat este că după atâta vreme el nu a fost supus testului poligraf. Motivul ar fi că un psihopat, cu tarele lui, poate minți poligraful. Și dacă nu-l minte și dacă scapă ceva ce n-a spus? De ce este atât de amânată această probă?
Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu e convins că Gheorghe Dincă minte atunci când spune că nu a violat-o pe Alexandra și că a încercat să o resusciteze pe Luiza Melencu.

„Unii vorbesc din cărți, din filme. Ei ne spun o poveste. Eu pe mulți i-am făcut să spună adevărul după testarea la poligraf. Un animal încolțit are și el instinct de conservare. Va spune adevărul când i se vor aduce probe. El ne spune nouă că s-a enervat, că a resuscitat-o, astea sunt povești. Ea a fost suprinsă, s-a enervat, a executat-o, restul sunt povești”, a declarat Chesnoiu la România TV.

Ancheta în cazul crimelor de la Caracal, mai multe decât cele două recunoscute în mod straniu, dar împinse în hâțișul minciunilor, trenează. Dincă nu violează și ucide de ieri-alaltăieri, concluzie la care au ajuns majoritatea psihologilor și criminaliștilor. Între timp tot apar probe noi – o geantă de femeie a nimănui, un cercel nerecunoscut de familiile victimelor date ca sigure, plus unele femei violate de Dincă în urmă cu zece, douăzeci de ani și care au scăpat de omor, iar azi au decis să spună ce știu și ce au pățit.

Testul poligraf pare o probă imposibilă în cazul Dincă.

D. Dumitru, AMPress