De ce este utila aplicatia Power Bi?

Pentru a crea rapoarte clare și a le actualiza în timp real, companiile moderne au nevoie de un serviciu puternic de procesare a informațiilor. Microsoft Power BI este o platformă de business intelligence care oferă utilizatorilor de afaceri instrumente non- tehnice pentru  analizarea, vizualizarea și partajarea datelor. Interfața de utilizare Power B1 este destul de intuitivă pentru utilizatorii familiarizați cu Excel, iar integrarea sa profundă cu alte produse Microsoft, o face un instrument de autoservire foarte versatil, care necesită o pregătire avansată.

Versiunea gratuită Power BI este destinată proprietarilor de firme mici și mijlocii, iar versiunea profesională este numită Power BI Plus și este disponibilă pentru o taxă de abonament lunară. Utilizatorii pot descărca o aplicație pentru Windows 10, numită Power BI Desktop și aplicații mobile native pentru dispozitivele Windows, Android și iOS. Există, de asemenea, Power BI Report Server pentru companiile care trebuie să își păstreze datele și rapoartele în spații. Acea versiune de Power BI necesită o versiune specială a aplicației desktop – numită în mod adecvat Power BI Desktop pentru serverul de raportare Power BI.

Caracteristici Microsoft Power BI dintr-o privire

Distribuie prietenilor

Cu power B1 te conectezi cu ușurință la date, putând modela și vizualiza pentru a crea rapoarte vizuale personalizate în funcție de KPI-urile și marca ta. Vei obține răspunsuri rapide la întrebările tale folosind AI. Cu analize scalabile poți profita la maximum de investițiile tale de date mari. Poți conecta toate sursele de date scalabile pentru a analiza, partaja și crește eficiența în compania ta fără a compromite acuratețea, coerența și securitatea datelor. Vei găsi soluții strategice și acționabile prin împărtășirea acelorași date, colaborarea la rapoarte și împărtășirea informațiilor asupra aplicațiilor populare Microsoft Office, cum ar fi Microsoft și Excel, și astfel, toți cei din compania ta pot lua rapid decizii strategice, bazate pe date.

Vei avea protecția completă a datelor

Va fi îmbunătățită securitatea datelor în rapoarte, tablouri de bord și seturi de date Power BI cu protecții în timp real, care funcționează chiar și atunci când sunt partajate în afara companiei tale sau exportate în alte formate, inclusiv Excel, PowerPoint și PDF. Când utilizezi Power BI cu Azure și Office, poți beneficia la maxim de tehnologie și date. Power BI funcționează cu tehnologii Microsoft dovedite. Prin urmare, poți utiliza toate datele în mod eficient.

Conectori avansați de date

Cu o bibliotecă în continuă creștere de peste 120 de conectori gratuiți, oricine poate obține o vedere completă a datelor pentru a lua decizii bazate pe acestea. Conectează-te direct la sute de surse de date locale și cloud, inclusiv Dynamics 365, baza de date SQL Azure, Salesforce, Excel și SharePoint.

Cum funcționează Power B1?

Afli cum poți crea cu ușurință rapoarte, partajând tablouri de bord și împărtășind informații – atât în ​​interiorul companiei cât și în afara ei – cu ajutorul serviciilor de sine stătătoare și a informațiilor de afaceri pentru companii.