• Home
  • Prima
  • De ce nu ies românii la vot? Întrebare pentru directorul AMPress, Lucian Avramescu: ”De frig, de frigul produs de Covid și de frigul din suflete”

De ce nu ies românii la vot? Întrebare pentru directorul AMPress, Lucian Avramescu: ”De frig, de frigul produs de Covid și de frigul din suflete”

Puțin după prânz, la orele 13,30, ieșiseră la vot 2,8 milioane de alegători, mai mulți la oraș decât în mediul rural. Oricum numărul e mic față de perioadele de după 89 când votau 90 la sută din cetățenii cu drept de vot. Am pus întrebarea din titlu, directorului AMPress, Lucian Avramescu. Iată răspunsul său:
”Oamenii nu ies la vot de frig! Nu mă refer doar la frigul de afară, suportabil, la frigul produs de Covid, cu care ne-am mai învățat, ci la frigul din suflete care-i cumplit. De 30 de ani speranța scade iar încrederea în democrație s-a uzat. E dureros fiindcă putem recicla hahalere și  reconfirma nulitatea hoață.

Votantul trebuie să meargă la vot pentru a-și justifica, chiar și față de sine, ofurile. Când înjuri trebuie să te incluzi și pe tine. Când blestemi e bine să-ți amintești dacă nu cumva meriți și tu blestemul de a alege prost.

La precedentele alegeri au ieșit, ceilalți arătându-se scârbiți, puțini și aparținând unui partid cu vocație mobilizatoare. Așa a ieșit parlamentul care a votat mereu ce a vrut mușchii unuia sau altuia. Poate că din puținii de azi, vor ieși din mai multe partide. Parlamentul nu trebuie să mai stea într-un picior, ca o barză chioară în frig. Deci tot la frig ajung, dar nu la frigul din aer, ci din suflete”.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri