De ce nu joacă femeile la pariuri sportive: 5 motive incontestabile

Statisticile arată că peste 90% dintre pariorii sportivi sunt bărbați. Cu alte cuvinte, este un domeniu de care femeile nu sunt atrase aproape deloc. Cum așa? Sunt, totuși, în joc, sume foarte mari de bani. Și atunci, ce le face să fie atât de rezervate? La urma-urmei, câteva pariuri bine plasate te pot îmbogăți peste noapte. Și cine oare n-a visat la posibilitatea unei propășiri materiale facile? Care este motivul acestei “fracturi” mentale care le face pe femei să nu ia nici măcar în calcul posibilitatea de a juca?

Iată, în continuare, câteva dintre explicațiile reticenței femeilor când vine vorba de pariurile sportive:

  1. Riscuri prea mari

Bărbaţii sunt dispuşi să-şi asume riscuri mai ales atunci când sunt sub stres, spre deosebire de femei, pe care stresul le face mult mai prudente. Acest lucru se întâmplă, în primul rând, din pricina faptului că regiunea din creier care este implicată în calcularea riscurilor este diferită. Astfel, majoritatea femeilor nu vor participa sub nicio formă la o asemenea activitate nesigură.

  1. Teama de eșec

Ieșind din sfera materială a problemei, trecem la cauzele de ordin psihologic. Teama de eșec este foarte puternică și în special femeile, care tind să fie perfecționiste, nu pot tolera înfrângerea, sub orice formă ar fi ea. De asemenea, ele dezvoltă un complex de inferioritate atunci când concurează într-o “lume a bărbaților”, așa cum este etichetată această activitate a pariurilor. Pe de altă parte, bărbații își vor calcula ambele variante (eșecul și victoria) și, spre exemplu, în cazul în care vor primi ponturi pentru pariurile sportive, vor trece imediat la acțiune.

  1. Lipsă de interes pentru rezultatele sportive

Pentru a intra în lumea pariurilor sportive trebuie să ai, în mod logic, o aplecare asupra acestui domeniu. Ești ahtiat după meciuri de fotbal și tenis, urmărești clasamente, rezultate, transferuri de fotbaliști, demiteri de antrenori și, în mare, cam tot ceea ce ține de industria sportului? Acesta este un hobby practicat, în general, de bărbați. Rareori se întâmplă ca femeile să scotocească atât de adânc în problemă. De aceea, ele își calculează șansele de câștig pornind de la acest minus, pe care îl acceptă, considerând inutilă implicarea ulterioară.

  1. Obiectivele strategice

Când vine vorba de implicarea într-o acțiune care presupune riscuri, femeile iau în calcul, de la început, obiectivele strategice ale activității. Mai mult, pentru ele contează și proiecția riscului asupra persoanelor din jur. Cum principalele obiective sunt familia, casa, mariajul/relația, femeia nu va participa și nu va încuraja bărbatul în această asumare. Ea își va păstra, eventual, un rol de moderator, pentru a menține echilibrul în propria-i viață.

  1. Emoții copleșitoare

Riscurile nu se definesc doar în termeni fizici şi financiari. Un pariu sportiv înseamnă și foarte multă emoție. Pe de altă parte, emoțiile femeilor se petrec în ambele emisefere ale creierului, în timp ce la bărbați, doar în partea dreaptă. Așadar, ele ori se vor implica emoțional în joc, de la bun început, ori deloc. În contrast, bărbatul va privi șansa de câștig cu gândul numai la bani, urmând ca bucuria adrenalinei să o perceapă ca pe o plăcare, ca pe un bonus al acestei activități.

Iată, așadar, cât de multe diferențe există între bărbați și femei și cum influențează ele deciziile luate. De aceea, lumea pariurilor sportive va rămâne, în cele din urmă, o lume majoritară bărbaților.

 

sursa foto: shutterstock.com