De ce sa folosesti sticla securizata in casa?

Sticla securizata este un tip de sticla proiectata in mod special pentru a fi mai greu de spart si mai putin predispusa la ranirea celor din jur atunci cand se sparge.

Sticla securizata termic (sau sticla intarita) este cel mai comun tip de sticla securizata si este realizata prin incalzire la o temperatura de 650 de grade Celsius, un proces urmat de racirea brusca, ce comprima suprafata externa a sticlei si cresterea tensiunii la nivelul suprafetei interne a sticlei, ceea ce face ca sticla sa fie mult mai solida dar si mai rezistenta la impact.

De asemenea, acest procedeu termic controlat modifica si modul in care sticla raspunde la un impact catastrofal: ea se sparge in mii de cubulete mici, spre deosebire de sticla obisnuita, care se sparge in cioburi foarte taioase si extrem de periculoase.

Distribuie prietenilor

Iata de ce este extrem de util sa folosesti pentru amenajarea interiorului casei tale sau pentru obiecte arhitecturale precum usi sau ferestre geam securizat la comanda. Acest gen de sticla este foarte utila nu numai pentru case, ci si pentru spatii de birouri sau comerciale, dar si in industria automobilistica.

Sticla securizata este folosita pentru aparatura pentru gatit, pentru cabine de dus si alte aplicatii in care sticla obisnuita poate fi foarte periculoasa.

Sticla securizata este foarte utila pentru obiecte de mobilier si arhitecturale in mod special in zone cu care copiii mici vin foarte des in contact: masute, spatii de depozitare, usi de baie, scari sau balustrade. De asemenea, este foarte utila in zone cu temperaturi foarte ridicate, precum in jurul plitei sau cuptorului.

Dincolo de rezistenta si de riscurile mai mici la care ii expune pe cei din casa, sticla securizata este, de asemenea, si un tip de sticla mult mai usor de curatat atunci cand se sparge. Bucatile mici in care se sparge geamul securizat nu sunt taioase si nu zgarie decat foarte rar si astfel sunt mult mai usor de curatat decat fragmentele de geam obisnuit.

Bucatile mai mari de geam securizat pot fi luate foarte usor cu matura, iar cele mici aspirate la fel de simplu, astfel incat zona sa fie curata si lipsita de riscuri in doar cateva minute.