• Home
  • Prima
  • Turcan, despre continuarea activității de către persoanele aflate la pensie: Cumulul pensiei cu salariul, interzis. Care sunt excepțiile

Turcan, despre continuarea activității de către persoanele aflate la pensie: Cumulul pensiei cu salariul, interzis. Care sunt excepțiile

turcan 1

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că ministerul va pune astăzi în dezbatere publică proiectul de lege pentru continuarea activității pentru persoanele ajunse la vârsta de pensie.
Cumul pensiei cu salariul la stat nu va mai fi posibil dacă proiectul prezentat de Turcan va fi aprobat.

Angajații pot alege să continue să lucreze în sistemul de stat până la 70 de ani, timp în care plata pensiei e suspendată, dar se va putea cere recalcularea pensiei.
Ea a adăugat că ”e un drept, nu o obligație. Legală rămâne posibilitatea de a se pensiona oricând”.

Vor fi însă și excepții de la interzicerea cumului salariului cu pensia, a anunțat ministrul Muncii: persoanele care beneficiază de drepturi de autor, personalul didactic, persoanele încadrate in cadrul trei de invaliditate, membrii Academiei, persoanele din cadrul autorităților administrative autonome sau instituțiilor publice care la data intrării în vigoare a legii sunt în exercitarea unui mandat cu o durată prevăzută de lege.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri