Deputat al comunităţii evreieşti: Nu concep asimilarea președintelui României cu unii din cei mai odioși criminali din istorie

 

Silviu Vexler, deputat al comunității evreiești din România, a afirmat că nu poate accepta, indiferent de context, gestul asimilării șefului statului cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității, respectiv comandanții lagărelor de concentrare.

„Din nou, observ cum un politician român folosește un element din cea mai cumplită perioadă a istoriei umanității și îl trivializează prin utilizarea într-un context nepotrivit. Doamna Lia Olguța Vasilescu putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită. Este complet inacceptabil ca un înalt demnitar al Statului Român să folosească astfel de formulări. Trivializarea acestei perioade întunecate din istorie, care reprezintă o suferință ce nu poate fi descrisă în cuvinte, este un element deosebit de periculos”, a scris Silviu Vexler, duminică pe Facebook.

Distribuie prietenilor

Acesta a precizat că trebuie să înceteze orice încercare de a introduce în discursul politic și în campania electorală lucruri legate, direct sau indirect de comunitățile evreiești și de memoria victimelor Holocaustului.

„Nu pot să accept, indiferent de moment și context, gestul nepermis de asimilare a Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității – comandanții lagărelor de concentrare.

Toate încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești, relațiile cu Statul Israel, memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, ca elemente în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze. «Orori care s-au întamplat la Auschwitz ori Sobibor, în câmpurile de la Bug, prin deportările din Transnistria, pogromurile ori trenurile morții nu cred că au vreun verb, în vreuna din limbile pământului, care să poată exprima prejudiciul pe care l-au adus umanității însăși»”, a completat deputatul minorităților evreiești.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „șef de lagăr de concentrare”.

Mai mult pe DIGI24.ro