Descoperă cum să treci cu bine iarna cu anvelopele potrivite

Descopera cum sa treci cu bine iarna cu anvelopele potrivite

Iarna e aproape și probabil că ți-ai pregătit hainele groase pentru vremea rece, ai scos lopata pentru a te pregăti de zăpadă și te gândești la cadourile pe care să le faci celor dragi. Cu toate acestea, pregătirea pentru sezonul rece înseamnă mai mult de atât. Când vine vorba de mașină, este important să ai tot ce îți trebuie pentru condițiile nefavorabile, astfel încât tu și familia ta să fiți mereu în siguranță. Cum alegi cele mai bune anvelope de iarnă la cele mai avantajoase prețuri? Nu te îngrijora! Citește în continuare acest articol și descoperă cum să treci cu bine iarna cu anvelopele potrivite.

Descoperă cele mai frecvente întrebări despre anvelopele de iarnă

Trebuie să schimb toate cele 4 anvelope?

Specialiștii recomandă să înlocuiești toate cele 4 anvelope de vară. Schimbarea doar a două dintre anvelope vă reduce performanța mașinii tale și este riscantă pentru siguranța ta. În condiții nefavorabile de gheață, folosirea anvelopelor de iarnă te va ajuta să păstrezi controlul mașinii. Găsește cele mai bune modele pe site-ul de specialitate E-roti.ro, cunoscut pentru calitatea produselor și pentru ofertele avantajoase. Profită acum de reducerile de sezon!

Cât timp trebuie ținute anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă au fost concepute pentru un singur sezon: iarnă, așadar nu este recomandat să le păstrezi pe tot parcursul anului. Pe termen lung, acest lucru este în dezavantajul tău și probabil că te va costa destul de mult. Anvelopele de iarnă se uzează mult mai ușor, decât cele all-season, mai ales când sunt folosite în medii calde și uscate. Pentru a atinge cele mai bune performanțe, folosește-le doar în sezonul de iarnă, astfel te vei bucura pentru o perioadă mai lungă de anvelopele de iarnă, dacă le schimbi la momentul potrivit. 

Care este diferența dintre anvelopele de iarnă, de vară și all season?

Cauciucul anvelopelor de iarnă a fost conceput pentru a rămâne moale. Acesta oferă aderență la temperaturi mici, fiindcă folosesc un model de benzi de rulare mult mai agresiv. În schimb, anvelopele all season și de vară sunt mai dure și oferă o aderență mai bună la temperaturi mai mari. Ele au o bandă de rulare mai fină care poate fi folosită în condiții calde și uscate, dar și pe teren umed. 

Nu toate anvelopele sunt la fel. Unele oferă performanțe mai bune pe zăpadă și gheață, în timp ce altele au fost create special pentru condiții meteo mai blânde. Pentru siguranța ta, e important să faci schimbul anvelopelor în fiecare an și să cunoști care sunt cele mai bune manevre în timp de vreme nefavorabilă. Găsește cele mai bune oferte pentru tine, în funcție de nevoile tale.

Sursa foto: pexels.com

Parteneri