Vrei să îți redecorezi bucătăria? Iată ce trebuie să iei în calcul!

cover vrei sa iti redecorezi bucataria Iata ce trebuie sa iei in calcul

Bucătăria este denumită și „inima casei” pentru că, de cele mai multe ori, atunci când se strâng toți membrii familiei sau prietenii la cineva acasă, toată activitatea se mută acolo. Astfel, nu este de mirare că orice persoană își dorește, din când în când, să redecoreze acea încăpere, indiferent pentru că nu se mai regăsesc în design, că vor să înlocuiască diverse finisaje sau chiar elemente de mobilier.

Ideal este ca înainte de a te aventura într-un nou decor, să îți pui pe listă ce dorești să îți transmită locul respectiv, care sunt dimensiunile sale, ce culori și materiale s-ar potrivi, dar și care sunt dorințele tale în materie de stil și culori. 

TOP 4 sfaturi pentru redecorarea bucătăriei

  1. Află dimensiunile spațiului

Înainte de orice modificare pe care vrei să o faci în bucătărie, este absolut necesar să iei măsurătorile corecte. Ai nevoie de această informație pentru a ști cum îți regândești mobilierul, precum și spațiile utile din bucătărie.

De asemenea, în funcție de dimensiuni, poți gândi împreună cu un specialist un proiect pentru o bucătărie spațioasă, cu o insulă și un blat de lucru generos, dar și o bucătărie mică și cochetă care să își îndeplinească scopul.

  1. Alege materialul pentru corpurile de mobilier

Mobilierul dintr-o încăpere este extrem de important, mai ales când vine vorba despre bucătărie. Pe lângă faptul că acesta trebuie să fie și estetic, nu trebuie să lipsească nici componenta practică. În ceea ce privește materialele folosite, te poți uita după pal melaminat, MDF sau lemn, însă, cel din urmă se pretează doar în cazul în care ai un buget mare, disponibil, și vrei o mobilă durabilă, pe care poate chiar să o lași moștenire.

Pe lângă alegerea materialului, trebuie să decizi și nuanța pe care o dorești, dar și finisajul. Dacă decizi să o faci din pal melaminat, la Regencycompany.ro ai o mulțime de nuanțe din care să alegi, dar și un finisaj mat sau lucios.

  1. Dacă vrei să ai electrocasnicele încorporate sau nu

Înlocuirea electrocasnicelor poate fi o idee bună mai ales dacă dimensiunile spațiului sunt reduse și ai nevoie de un truc vizual care să îți ofere senzația de continuitate a obiectelor. Frigiderul încorporat în mobilier va arăta de o mie de ori mai bine față de produsul de sine stătător, asta pentru că nu vor mai exista diferențele de culoare și materiale. Pe lângă acesta, ia în calcul să încorporezi și cuptorul, mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde.

  1. Acordă atenție finisajelor

Finisajele folosite în redecorarea bucătăriei pot schimba radical modul în care cineva percepe încăperea. Ai grijă la culorile pe care le alegi, precum și la forma lor, pattern, dar și finisaj. Încearcă să pui cap la cap diverse elemente – o placă de gresie, de faianță, o mostră din palul de la mobilier și creează-ți un moodboard care să te ajute în alegerea finală.

Ține cont de stilul pe care ți-l dorești, iar dacă vrei să fii o persoană îndrăzneață, alege să  continui cu podeaua din parchet și în bucătărie, nu doar în dormitoare și living. Pe lângă efectul vizual impecabil pe care îl va oferi, acesta va oferi și căldură spațiului.

În concluzie, indiferent de alegerile pe care le faci, ține cont de ceea ce îți place ție și ce stare vrei să transmită încăperea. O bucătărie va arăta mereu frumos dacă este atent gândită și amenajată și va atrage tot mai mulți invitați indiferent de dimensiuni.

Sursă foto: Pexels.com

Parteneri