Despre romanul lui Lucian Avramescu: ”Mulți scriu bine…dar puțini sunt cei care scriu cu propriul sânge”

Înainte de a fi pe piața cărții, în librării, romanul ”Despre singurătate” – ce va fi lansat astăzi la Gaudeamus, standul Editurii Niculescu, la ROMEXPO, cu începere de la orele 17,00 – a fost comentat elogios. Iată ce scrie, de pildă, filosoful Dumitru Velea, cel care realizează, pe cheltuială proprie, cea mai solidă revistă de cultură din România, Banchetul:
”Mulți scriitori, grație culturii, scriu bine, ba chiar foarte bine, dar puțini sunt cei care scriu cu propriul sânge, așa cum o face Lucian Avramescu. Scrisul ăsta rămâne.”
Pe coperta ultimă, editura sintetizează:
Romanul ”Despre singurătate”, cu mottoul ”Aș vrea să vorbesc despre mine ca și când mi-aș închipui”, dezvăluie, în premieră, vocația de prozator a poetului și publicistului Lucian Avramescu.
Poetul iubirii, autor a zeci de cărți de poezie – două din cele mai citite volume ale sale se cheamă ”Bună seara, iubito” și ”Să strigi femeia pe numele ei de vers” – căutat de compozitori și cântat de interpreți care au rimat cu sensibilitatea lui, se arată lumii în altă ipostază scriitoricească. Publicistul acid și ironic, știut pentru pamfletele sale politice, vine cu un roman tulburător. De dragoste? Scriitorul și Doctorița, cele două personaje principale ale cărții, care se întretaie și apoi merg împreună, lasă loc, din când în când, autorului să istorisească și să devină personaj…
Secvențele din viața reală a autorului sunt adesea dramatice…

Vă invităm să-i fiți alături, la Gaudeamus, astăzi, miercuri, de la orele 17,00, standul Editurii Niculescu, pavilionul central.
Giorgiana Radu, AMPress