• Home
  • Articole sponsorizate
  • Detii deja un studio de creatie? Afla DE CE ar trebui sa organizezi workshop-uri pentru a-i invata si pe altii sa faca arta!

Detii deja un studio de creatie? Afla DE CE ar trebui sa organizezi workshop-uri pentru a-i invata si pe altii sa faca arta!

DETIID1

Te-ai gandit vreodata sa organizezi workshopuri sau ateliere? Cand ai propria afacere creativa, fie ca esti artist, designer sau producator de obiecte handmade, acestea pot fi modalitatea perfecta pentru a-ti suplimenta veniturile. 

In plus, acestea iti ofera si alte avantaje, cum ar fi sa te ajute sa te conectezi cu clientii tai, sa-ti deschida calea spre oportunitati pentru colaborari si parteneriate, sa ajungi la un public mai larg si sa iti faci noi prieteni.

Iata care sunt motivele principale pentru care ar trebui sa organizezi ateliere de creatie:

  • Oamenii vor sa invete si te vor plati pentru acest lucru!

De cate ori ai auzit “As vrea sa pot face si eu asa ceva!” de la prieteni sau clienti? Oamenii vor intotdeauna sa invete lucruri noi, dar nu stiu de unde sa inceapa. Bineinteles ca exista tutoriale pe internet, dar acestea nu se compara cu predatul de catre o persoana cu experienta, care ii poate corecta si le poate arata cum se fac lucrurile. 

Cu siguranta si tu ai acumulat cunostine in perioada in care ti-ai perfectat activitatea, iar acestea pot fi transmise mai departe celor care te vor plati pentru a le invata. 

  • Atelierele de creatie sunt terapeutice si relaxante

Avand in vedere ritmul alert al vietii, nu exista moment mai bun pentru a organiza workshopuri. Odata cu nevoia oamenilor de a se deconecta de la agitatia de zi cu zi, tot mai multi oameni cauta modalitati pentru a-si ocupa mintea si de a-si linisti gandurile.

In acest context, dezvoltarea unei abilitati, in special a uneia care presupune crearea cu propriile maini, poate fi o activitate extrem de relaxanta si chiar terapeutica.

  • Reprezinta o sansa de a impartasi pasiunea pentru creatie 

In calitate de producator, workshopurile sunt o modalitate buna de a iesi din studioul tau de lucru si de a cunoaste oameni noi, cu care sa-ti impartasesti pasiunea. 

Ai sa vezi ca nu exista satisfactie mai mare decat sa observi cum sfaturile tale sunt puse in practica de cei din jur. Daca te temi ca nu esti capabil, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa fii un profesor calificat, pasiunea pentru ceea ce faci este suficienta. 

  • Atelierele aduc mai multi bani afacerii tale 

Prin organizarea unor astfel de sesiuni, iti poti spori veniturile. Exista un interes ridicat pentru “comertul de experienta”, in care oamenii vor sa plateasca pentru activitati interesante si unice, si nu pe bunuri materiale. Asadar, poti crea pachete cu diverse sedinte, pentru ca oamenii sa fie incurajati sa participe de mai multe ori. 

De asemenea, cu o investitie inteligentă, poti optimiza veniturile. Daca organizezi un atelier de cusut, vei include in pret materia prima la valoarea de piata. Insa, daca, spre exemplu, iei fermoare en gros de la Emidale, ceea ce inseamna ca vei plati mai putin pe bucata, diferenta intre pretul efectiv platit si cel recuperat de la client va reprezenta un profit.

Prin urmare, acum ca stii care sunt motivele pentru care ar trebui sa organizezi ateliere de creatie, poti incepe sa faci planuri si sa iti extinzi afacerea! 

Sursa foto: unsplash.com

Parteneri