DIICOT ”rupe” în bucăți dosarul Caracal. Vezi ce disjunge și…

Procurorii DIICOT anunță, conform BZI.ro,  că au disjuns dosarul Caracal si au transmis catre Sectia de investigare a infractiunilor din justitie cauza care vizeaza neglijenta in serviciu, in privinta apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra la 112.

„Totodata, procurorii de caz au dispus, prin ordonanta, expertizarea tehnica a autoturismului apartinand inculpatului Dinca Gheorghe, precum si a altor mijloace de proba ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare”, se arata intr-un comunicat transmis de DIICOT. Procurorii anunta ca, in cursul zilei de luni, a fost disjuns dosarul. „Procurorii DIICOT – Structura Centrala au dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei de solutionare in favoarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, sub aspectul comiterii infractiunii de neglijenta in serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice initiate de victima M.A.M. catre Serviciul Unic de Urgenta 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice in astfel de situatii, avand in vedere faptul ca pe rolul acestei unitati de parchet exista deja un dosar penal avand un obiect similar”.

DIICOT mai anunţă că vineri a fost finalizata scanarea solului din curtea imobilului lui Gheorghe Dinca, urmand a fi efectuata, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate si zidite. „De astazi, 26.08.2019, continua perchezitia domiciliara, in baza unui nou mandat emis de catre Tribunalul Bucuresti pentru o perioada de 15 zile”, mai subliniaza DIICOT.

Distribuie prietenilor

Nimic spectaculos nu a apărut către  opinia publică în legătură cu cercetările în dubla crimă „recunoscută” din start de Dincă. Peste recunoașterea lui inițială nimic nu a mai fost adăugat. Judecarea ”in rem” a celor vinovați pentru obtuzitatea cu care au tratat telefoanele de disperare ale Alexandrei nu constituie o noutate  decât prin anunțul public al ”disjungerii”, spune unul din avocații interesați de cauză.

C. Zamfir, AMPress