• Home
  • Prima
  • Din această noapte, restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele din București se închid din nou

Din această noapte, restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele din București se închid din nou

Comitetul Municipiului București pentru Situația de Urgență a anunțat că ia noi măsuri după creșterea ratei de incidență și intrarea Capitalei în scenariul roșu.

„Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, începând cu data de 8 martie ora 00:00 este permisă participarea în unitățile de învățământ și în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a tuturor elevilor din clasele I-IV și a celor din ani terminali și la cei din unitățile postliceale. Este permisă, potrivit acestui act normativ activitatea de simulare a examenelor naționale, a activităților remediale și evident, iar simulările se vor face față în față.”, a anunțat duminică, Mariana Stancu Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, potrivit libertatea.ro.

Aceasta a vorbit și despre ce se întâmplă cu activitatea restaurantelor și a cafenelelor.

„A fost reglementată activitatea din restaurante, a operatorilor economici care prepară și comercializează produse mâncare, băuturi alcoolice și nealcoolice, este interzisă activitatea aceasta în interior. Este permisă doar la exterior, atunci când la exterior este amenajată o terasă cu un acoperiș, un tavan și un singur perete, cu păstrarea distanței de 2 metri între mese și evident participarea a șase persoane la masă dacă sunt din familii diferite. Activitatea în cluburi, discoteci este interzisă.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al prefecturii.

„Activitatea celor licențiați în jocurile de noroc este interzisă cu o singură excepție sunt acceptate vânzările de bilete LOTO pentru că este pur și simplu o activitate de retail, unde contactul este minim, nu se expune persoana respectivă la un pericol foarte mare.”

Restricții au fost adoptate și în cazul teatrelor și cinematografelor. „Activitatea instituțiilor de cultură: cinematografe, concerte cu publicul este închisă. Pregătirea actorilor, a filmelor, a pieselor de teatru este permisă, doar activitatea cu publicul este interzisă.”, a mai precizat Mariana Stancu Țipișcă.

Parteneri