De luni, 25 ianuarie, restaurantele, teatrele și cinematografele din București se deschid. Ministrul Sănătății: Un risc major

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând de luni, 25 ianuarie. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

„Este a treia zi consecutivă cu incidență sub 3 la mie. A trebuit să convocăm comitetul. S-a hotărât ca începând cu 25 ianuarie, ora 0:00 să fie relaxate mai multe măsuri. Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21…
Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Sănătății”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Vineri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală, printr-o scrisoare deschisă trimisă CMBSU.

Distribuie prietenilor

Ministerul Săntății susține că au fost indentificate noi cazuri de infecție cu tulpina britanică a virusului Sars-Cov-2 crescând nivelul de alertă de la ridicat la foarte ridicat. Un caz de infecție cu această variantă a coronavirusului ar fi fost identificat astăzi în zona limitrofă a Bucureștiului, se arată în scrisoare.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor.

AMPress