• Home
  • Prima
  • Din nou, Cenaclul ”Serbări la Muzeul Pietrei”, sâmbătă, 29 septembrie. Surprizele serii…

Din nou, Cenaclul ”Serbări la Muzeul Pietrei”, sâmbătă, 29 septembrie. Surprizele serii…

muzeul pietrei sangeru 1

Sâmbătă, 29 septembrie, de la orele 17,00, vă așteptăm din nou la serile de poezie, muzică și dialog de la Muzeul Pietrei din Sângeru.
Amfitrion – poetul Lucian Avramescu.
AMPress, ca și Ziarul Prahova au publicat o foto-cronică a primei ședințe, surpriza fiind – așa cum ați citit – prezența unei nunți în plină ședință a cenaclului, eveniment cu totul insolit.

Ce va fi în continuare?
Recitalul pianistei de 17 ani din Ploiești, Ana Antonia TUDOSE, va fi cu certitudine un eveniment.
Prezentată generos de Luiza Rădulescu Pintilie, sub semnul traseului ”de la New York, la Sângeru”, tânăra – cotată ca un fenomen – va interpreta, făcând un favor poetului Lucian Avramescu, și Nocturne de Chopin. Pianul poetului, imposibil de coborât în curte, va determina muziciana să cânte de la balconul casei de piatră.

Un alt moment special va fi vernisajul expoziției de pictură al Ritei Bădulescu. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, fost muzeograf la Muzeul Peleș, profesor la școala de artă pe care ea însăși a absolvit-o, Liceul de Muzică şi Arte Plastice ”Carmen Sylva” din Ploiești,  preocupările artistei  concentrându-se pe portret.
Ultima sa expoziţie personală s-a numit „Nori”, iar portretele de la care pleacă şi la care se întoarce, pe drumul său , inconfundabil, se numesc chiar aşa: Portret, Portret cu fond negru, Portret cu pelerină, sau Regina, Fetiţă, Măştile lui Caragiale.
Pictorii săi preferaţi sunt El Greco, Diego Velazqeuez, Rembrandt, Vermeer, reprezentanţi ai barocului spaniol şi olandez. (Așa cum ați văzut în ampla prezentare a artistului plastic, semnată  de Luiza Rădulescu Pintilie).

Nu în ultimul rând, dialogul cu tinerii dornici să ajungă ziariști, început săptămâna trecută de Marina Almășan, va continua cu un veteran al condeiului, directorul ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu.
”Revin cu bucurie la Sângeru!”, e tot ce ne-a declarat înaintea întâlnirii cu toți cei care vor să ni se  alăture.

”Certificatul de membru al Cenaclului se dobândește după prezența la mai multe ședințe”, ne-a spus poetul Lucian Avramescu, amfitrion, cel care – după Muzeul Pietrei – deschide o nouă filă specială în viața satului în care s-a născut.

Vă așteptăm cu drag. Oricine iubește muzica, literatura, artele plastice, dansul este bine venit. Ca de obicei, poetul își cinstește musafirii și cu o carafă cu vin, la finalul ședinței de cenaclu și cu produse ale Casei Bolgiu din Urlați.

Informații suplimentare la telefonul 0244 441 088
AMPress

Parteneri