• Home
  • Prima
  • Dincă, declarații cutremurătoare. Le-a ucis intenționat pe cele două fete, pe una a dat-o și argatului

Dincă, declarații cutremurătoare. Le-a ucis intenționat pe cele două fete, pe una a dat-o și argatului

dinca zambeste 1

Gheorghe Dincă a recunoscut oficial că le-a omorât intenţionat pe Luiza şi pe Alexandra. Detaliile oribile mărturisite de criminal după cinci luni de minciuni.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul ”Caracal”, şi-a schimbat radical declaraţiile date în faţa anchetatorilor. La audierile care au avut loc în ultimele zile, Dincă a recunoscut că le-a omorât intenţionat pe Luiza şi pe Alexandra.

Dat fiind noile informaţii, procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat. Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa anchetatorilor că timp de cinci luni a minţit atunci când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o vorbind la telefon. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, în bătaie, într-un acces de furie, după ce adolescenta reuşise să pună mâna pe telefon.

Criminalul a mărturisit că şi ”prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu, potrivit declaraţiilor lui Dincă, a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă adolescenta insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mai spus anchetatorilor că „dorea s-o mai ţină”, deşi Luiza fusese violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de către complicele Ştefan Risipiceanu, bărbatul arestat în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

Odată cu recunoaşterea crimei, procurorii îl pot acuza acum pe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă pentru care Codul Penal în vigoare prevede închisoare pe viaţă.

Până acum, din lipsă de probe, încadrarea juridică era pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru acest gen de faptă este între 6 şi 12 ani de închisoare. Pentru celelalte fapte de care este acuzat Gheroghe Dincă, viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre, pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare. În România, pedepsele nu se cumulează. La finalul procesului, rămâne în vigoare pedeapsa cea mai mare la care se adaugă o fracţie din celelalte, astfel că Dincă avea toate şansele să fie condamnat la cel mult 15 ani de închisoare. Pentru că este vârstnic şi are peste 60 de ani, Gheorghe Dincă ar fi putut ieşi din penitenciar după ce executa cel puţin trei pătrimi din pedeapsă.

Citeste mai mult: adev.ro/q1of8e

Parteneri