• Home
  • Prima
  • Diplomat rus: Ne doare în cot de toate sancțiunile occidentale

Diplomat rus: Ne doare în cot de toate sancțiunile occidentale

putin profimedia images

Rusiei nu îi pasă de riscurile unor sancţiuni occidentale în cazul invadării Ucrainei, a afirmat ambasadorul rus în Suedia, Viktor Tatarinţev. „Ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, spune diplomatul, dând însă asigurări că Moscova încearcă să evite un război, pentru că este „ultimul lucru pe care îl vor oamenii în Rusia”.

„Îmi scuzaţi exprimarea, dar ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, a declarat Tatarinţev într-un interviu difuzat sâmbătă noaptea pe website-ul cotidianului suedez Aftonbladet, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Occidentalii se tem că Rusia va invada Ucraina vecină şi ameninţă Moscova cu „sancţiuni dure” economice în acest caz.

„Ne-au fost impuse deja astfel de sancţiuni şi într-un sens ele au avut efecte pozitive asupra economiei şi agriculturii noastre”, a subliniat diplomatul rus.

„Am fost capabili să ne sporim exporturile. (De exemplu) Nu avem brânză italiană sau elveţiană, dar am învăţat să fabricăm brânză rusă la fel de bună utilizând reţete italiene sau elveţiene. Noi sancţiuni nu ar aduce nimic pozitiv, dar de asemenea situaţia nu ar fi atât de gravă cum spune Occidentul’”, a explicat ambasadorul rus.

În opinia sa, ţările occidentale nu înţeleg mentalitatea rusă. „Cu cât Occidentul face mai multe presiuni asupra Rusiei, cu atât mai puternic va fi răspunsul rus”, a continuat el.

Sursa – digi24.ro

Foto – profimedia images

Parteneri