• Home
  • Știri
  • Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră, egalându-l pe Nadal la numărul trofeelor de Mare Șlem

Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră, egalându-l pe Nadal la numărul trofeelor de Mare Șlem

djokovic campion 37506700

Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câștigat turneul Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, învingându-l în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3), în minimum de seturi, 6-3, 7-6, 7-6.

La 35 de ani, Djokovic câștigă pentru a zecea oară trofeul de la Melbourne și obţine al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său, marele campion spaniol Rafael Nadal.

Novak Djokovic a pierdut un singur set la această ediție a Australian Open. Cu această performanță, Novak Djokovic redevine numărul 1 mondial, notează stiri.tvr.ro.

Sârbul nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, el fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Parteneri