Doar Dragnea știe cine a dat cu Molotov!

 

Aseară a fost limpede pentru oricine, partizan al legii hoților sau protestatar în stradă, iubitor al statului de drept sau al statului care-și ține de fraieri cetățenii, că s-a încercat și reușit transfomarea unei manifestații pașnice, în război de gherilă. Cei o sută sau trei sute de tineri n-au venit așa, să se distreze, distrugând protestul a 130 000 de oameni. Au venit perfect organizați, cu o misiune clară, unul căte unul, grupându-se la fața locului. Sticlele Molotov, făcute ca la carte, cu benzină în ele și fitil, legate identic, nu au fost făcute de niște bezmetici care și-au confecționat acasă armamentul. Doamna Dan, în privința căreia se pare că m-am păcălit, nu știe nimic. De ce ar ști? Un ministru e cu politica și cu executarea ordinelor. Poate că Dragnea i-a dat ordin să nu știe nimic și ea s-a conformat. A flat niște politicieni care au fost în stradă. Organele ei de protejare a populației au fost nu cu ochii pe Molotov, ci pe pericolul Turcescu.
Din marile găști de derbedei care sunt închiriate cu ora și cu ziua pentru a strica orice, fiindcă știu să se bată și între ei și cu jandarmii, dar mai ales cu jandarmii, au fost găsiți doar vreo trei inși ultrași. Toți au plecat acasă și câțiva au fost amendați cu câte 100 de lei. Să te apuce râsul-plânsul. Păi nu vă e rușine măi netrebnicilor de amendatori care amendați cu de patru ori mai mult pe unul care a uitat să-și pună centura de siguranță la volan sau trece strada pe lângă marcaj?
Doamna Dan nu știe nimic. Nimeni nu pare că a organizat debandada criminală. Cu atât, firește, mai puțin despre detaliul nesemnificativ că ar fi unii din partidul domniei sale. Păcat! Îți făcusem o statuie frumoasă madam. Mi-o retrag.
Nici președintele Iohannis nu știe nimic fiindcă nu e treaba lui să știe. Păi e, fiindcă lucrurile au degenerat până la faza de război stradal. Trebuie să știi și să spui, dacă tot ai decis să vorbești, domnule de la Cotroceni. Spune-ne și nouă, pănă la capătul deznădejdii, dacă știi ceva, iar dacă nu știi desființează serviciile alea compuse exclusiv din generali.
Dragnea și subalternul lui Grindeanu n-au știut nici unde se află ei, dar să mai știe și ce-i cu spargerea demonstrației prin intervenții huliganice plătite. Interesul lor e dacă nu cumva Soros organizează protestele sau neamțul Iohannis, dușman al democrației. Ei sunt prieteni ai democrației, frați ai legii, mai ales când e o lege făcută pentru ei. Cum ar putea fi interesați cine a bombardat cu pietre jandarmii și demonstranții deopotrivă, atâta veme cât spărgătorii de miting au acționat ca la carte, executând fix ce le trebuia?
Dragnea, trecând meteoric azi printre jurnaliști, i-a întrebat pe opozanții din parlament dacă au cu ei bâtele și grenadele. Cum care bâte și grenade? Alea de aseară! O ironie care spune tot. Iată că există cineva care știe cine a fărâmat țeste de jandarmi și a bătut protestatari pașnici- domnul Dragnea. Bandiții care au distrus starea de securitate personală a zecilor de mii de demonstranți sunt identificați. Ei au dat cu pietre, cu Molotov, ei au dat foc, ei au dat startul pentru lacrimogenele care au curățat piața, nu de ultrași, bine mascați, ci de oameni pașnici. Demonstranții înșiși, opoziția, cei indicați pe o listă neagră de ministresa de profil sunt distrugătorii mitingului. Ei aveau bâte sub hăinuțele copilului dus de mână și grenade în portofel.
Ce nu știu Dan și Iohannis, știe Dragnea. Dragnea are o certitudine: cei cu bâte sunt ăia de la USR care au dormit noaptea trecută în Parlament. Unde am mai auzit asta? În 1990, când minerii au descoperit cum făceau Coposu și Câmpeanu bani falși la Xerox, iar în sediile partidelor istorice au fost găsite droguri, am mai auzit asta.
Dragnea știe ce nu știe președintele și nu a aflat nici ministresa lui. Dușmanii demonstranților sunt demonstranții. Ei au umplut sticlele Molotov. Ei, iată, au pregătit terenul pentru contramanifestație. Dacă IMGB nu mai există, poate îmbrăcăm ultrașii în mineri. Cu niște mineri putem restabili ordinea în București și transforma în legi, ordonanțele prin care domnul Dragnea și alții, din PSD, din PNL, din clanul Băsescu, vor fi scrobiți în persoane stimabile și scoși din nou în prezidii.