Niciodată Piața Victoriei n-a avut atâta suflet în ea

Așa arăta Piața Victoriei înaintea diversiunii cu bandele de ultrași. Niciodată, nici la Revoluție, nu au venit, protestând pașnic împotriva unei hoții făcute de Guvernul Dragnea cu o noapte înainte, atâtea inimi și suflete încrezătoare în viitorul țării lor care nu mai trebuie să fie al hoților care au ruinat-o. Așa arăta Piața Victoriei. În culise, pitiți după cortine, ticluiau ceea ce putea deveni măcel și a și fost într-o anume măsură fiindcă au fost răniți și dintre jandarmi și dintre civili, marii ticluitori și bandiți.

A fost o seară a altei generații de români care-și cer dreptul de a trăi ”ca afară”, care au văzut lumea și vor să-și crească acasă copiii, în demnitate și, pe cât posibil, prosper. Ei nu mai pot fi mituiți cu o sută de lei, sută relativă și ea. Se poate trăi normal la noi? Se poate dacă jaful încetează. Jaful a intrat – pentru prima dată în istoria țării – într-un text de lege, strecurat obraznic, impertinent, în crucea nopții în Monitorul Oficial. Monitorul Oficial a fost trecut, cum ne scrie cineva, în subordinea Guvernului, printr-o decizie, aparent fără obiect, a guvernului Ponta. Acum două nopți și-a probat eficiența.

De ce au ieșit în stradă sute de mii de români? De ce au umplut ei, cu speranțele și însuflețirile lor, piețele și străzile României? Tocmai din acest motiv. Își vor recâștiga țara? Cu certitudine, da. Nu împotriva PSD. Ci împotriva hoților de profesie din PSD și din toate partidele care au în ele hoți.

Distribuie prietenilor

Da, o poză. O fotografie care seamănă cu harta României. O hartă în care oamenii, risipiți în bejenii, au revenit ca în casa părintească.Și o vor casă părintească.

L. Avramescu, AMPress