• Home
  • Prima
  • Doctor la Spitalul Balș: Fiecare dintre noi a avut „cel puțin o dată coronavirus”. E din specia ”virusurilor guturaiului”

Doctor la Spitalul Balș: Fiecare dintre noi a avut „cel puțin o dată coronavirus”. E din specia ”virusurilor guturaiului”

marinescu bals 1

Scenariul cel mai frecvent în cazul infecției cu coronavirus: se instalează și trece ca o răceală, iar fiecare dintre noi a avut „cel puțin o dată coronavirus”

​Coronavirusurile fac parte dintre „virusurile guturaiului”, iar fiecare dintre noi a avut, de-a lungul vieții, „cel puțin o infecție cu coronavirus” – o formă mai veche și mai ușoară, a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, Cătălin Apostolescu, medic specialist în boli infecțioase și purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș. De altfel, chiar și în cazul noului tip de coronavirus, care este „o idee mai agresiv”, scenariul cel mai frecvent este cel în care infecția cu virusul „se instalează ca o răceală și trece ca o răceală – cam 95% din cazuri”, confirmă, în interviul acordat HotNews.ro, și medicul Adrian Marinescu, și el specialist în boli infecțioase la Institutul Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase din România.

Citește mai mult pe HotNews.ro

Parteneri