Doliu. A murit una dintre cele mai strălucite minți ale medicinei românești

iamandescu 300x188 2Participase la un congres medical în Italia de unde s-a întors, așa cum ne-a povestit fiul său Camil, ușor obosit. A fost cu sora mea, Diana, și era mulțumit de întâlnirea cu medici mari ai lumii, prieteni buni. Apoi a mers să-și facă, ieri dimineață – așa cum obișnuia – cafeaua. A căzut fulgerat, parcă. Nu știm dacă a fost infarct sau comoție cerebrală, mai degrabă comoție. Tata nu mai e! – oftează cineastul, dându-ne trista veste că profesorul universitar doctor Ioan Bradu Iamandescu, unul dintre cei mai mari alergologi europeni, somitate a cercetării medicale, cel care a aprofundat și brevetat terapia prin muzică, nu mai este printre noi.

AMPress, al cărei colaborator de elită a fost de ani și ani, transmite familiei durerea asociată unei rugăciuni ca Dumnezeu să-l așeze acolo unde se cuvine să stea, prin binele enorm făcut pe pământ semenilor.
N-a murit bogat, dar a sfârșit purtând cu el același suflet mare care l-a înaripat toată viața. Ar fi împlinit, peste zece zile, 76 de ani.

Miercuri, la orele 16,00, trupul marelui dascăl de doctori va fi depus la capela Cimitirului Bellu, iar joi, în același cimitir, la orele 12,00, va fi slujba de despărțire și înhumare.
Lucian Avramescu, AMPress