A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Război? Donald Trump a dat liber atacurilor asupra Iranului, ca ripostă. Iranul zice că…

0 1.085

Statele Unite au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva sistemelor de lansare a rachetelor şi unei reţele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane, au informat sâmbătă media americane, relatează AFP, citată de Agerpres.

Chiar dacă preşedintele SUA, Donald Trump, a anulat în ultimul moment lovituri programate contra Iranului după distrugerea acestei drone de supraveghere la 20 iunie, el a autorizat  represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene, au afirmat Yahoo! News şi Washington Post.

Potrivit Washington Post, unul din atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Potrivit Yahoo! News, celălalt atac informatic a lovit o reţea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Washingtonul acuză Iranul de  atacuri, în timp ce Iranul neagă orice implicare.

Întrebat de AFP, Pentagonul a refuzat orice comentariu.

Teheranul a acuzat Statele Unite şi Israelul că, în plină criză legată de programul nuclear iranian, au creat puternicul virus informatic Stuxnet, care a infectat mai multe mii de calculatoare şi a blocat centrifugele utilizate pentru îmbogăţirea uraniului.

Sursa –AGERPRES

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult