A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Procurorul Maria Pițurcă, anchetat pentru abuzarea fetiței adoptate de o familie de români americani

0 1.558

Cazul fetiței de etnie romă refuzată spre adopție și dorită cu ardoare de o familie de români stabiliți  în SUA, continuă să țină în alertă presa și organele statului. Preşedintele CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care ar fi bruscat  fetiţa de 8 ani, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal din Baia de Aramă.

Iată ce scrie, într-un Comunicat de presă, remis sâmbătă, spre publicare, de CSM:

„Faţă de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziţii în cursul zilei de 21 iunie 2019, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările şi modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept incidente în cauză”, se arată în comunicat.

Aurelia Apostol, AMPress

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More